Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

Met welke bank kun je met iDEAL betalen?

Met welke bank kun je met iDEAL betalen?

Laatst bijgewerkt: 31 augustus 2022

iDEAL is een van de meest gebruikte digitale betaalmogelijkheden in Nederland. De betaalmethode is populair, omdat je gemakkelijk via de internetbankieren of app van je eigen bank kunt afrekenen. Veel banken bieden ondersteuning om betalingen te doen via iDEAL. Er zijn echter een aantal uitzonderingen; sommige banken kunnen geen iDEAL aanbieden, omdat ze geen Nederlandse bank zijn.


1. N26 - Gratis bankrekening met iDEAL ondersteuning

Kaartblank
Bezoek N26

Op zoek naar een gratis bankrekening met iDEAL ondersteuning? Bij de online bank N26 kun je kosteloos een rekening aanmaken die te gebruiken is voor iDEAL betalingen op alle websites en webshops. N26 is een Duits bedrijf maar je krijgt gewoon een IBAN rekeningnummer, net als dat je gewend bent bij grote banken zoals Rabobank, ING of ABN.

Bezoek N26

2. Revolut - iDEAL bankrekening & handige app voor al je geldzaken

Kaartblank
Bezoek Revolut

Ook Revolut is steeds populairder aan het worden in Nederland. Met een gratis Revolut rekening kun je ook overal online betalen met iDEAL. Revolut is een Britse bank waarbij je met een super eenvoudige app al je bankzaken kan beheren. Betalen, sparen, beleggen, budgettering, kinderrekeningen (Revolut Junior), geld omwisselen naar andere valuta’s en nog veel meer handige extra’s. En via de app kan je ook betalen met Apple Pay of Google pay. Ideaal als je bijvoorbeeld je bankpas vergeten bent.

Bezoek Revolut

3. ABN Amro - Gevestigde bank met iDEAL betalingen

Kaartblank
Bezoek ABN Amro

Ook via ABN AMRO kun je eenvoudig met iDEAL afrekenen op alle plekken waar dat mogelijk is. Deze bank gebruikt net als veel andere banken zelfs een handige QR code die je kunt scannen met je telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld op je laptop of computer betalingen in een handomdraai regelen.

Bezoek ABN Amro

Banken die betalingen via iDEAL ondersteunen

 1. N26 Tip!
 2. Revolut
 3. Bunq
 4. Knab
 5. ABN Amro
 6. ING
 7. Rabobank
 8. ASN Bank
 9. Moneyou
 10. Regiobank
 11. SNS
 12. Triodos Bank
 13. Handelsbanken

Bankrekeningen die geen iDEAL ondersteunen

 1. Openbank
 2. Monese

iDEAL alternatief: Apple/Google Pay of creditcard

Hoewel de bovenstaande banken (nog) geen iDEAL ondersteunen, bieden ze wel verschillende opties die betalen alsnog gemakkelijk maken.

Door Apple Pay of Google Pay te gebruiken kun je namelijk net zo makkelijk betalen via je mobiele telefoon. Ook kun je via bovenstaande aanbieders  een gratis creditcard aanvragen waar je betalingen mee kunt doen. Bij veel andere banken moet je meer betalen voor een (extra) creditcard.

Nadelen iDEAL

Voor online winkels is iDEAL een heel prettig betaalmiddel om te accepteren. Een consument kan namelijk zijn betalingen niet meer terugvorderen en de overschrijving vind direct plaats. Als consument is dit echter een nadeel, aangezien je na de transactie geen recht hebt om je geld terug te krijgen als de verkoper zijn afspraak niet nakomt of niet levert, iets dat bij betaling via Creditcard of bijvoorbeeld Paypal wel zo is. Ook is je aankoop  bij de betaling via iDEAL niet verzekerd, daar dit bij betaling via creditcard (soms) wel zo is.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Website

Tip van Banknu.nl

openbank
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies