Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

ABN Amro Bankrekening openen? Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt: 31 augustus 2022

De ABN AMRO behoort samen met de ING en Rabobank tot de grootste banken van Nederland. Miljoenen mensen hebben een rekening bij de bank, beleggen er of sluiten een hypotheek af. Maar hoe goed zijn de bankrekeningen van de bank eigenlijk? In deze review lees je alles over de bankproducten van de ABN AMRO en hoe die zich verhouden tot de producten van andere banken.

Waarom kies je voor ABN Amro?
 • Handige app waar je alles mee kunt
 • Eenvoudig contact met de bank
 • Betrouwbare bank die al tientallen jaren bestaat
Ga naar ABN Amro

Aanvragen van ABN AMRO rekening

Het aanvragen van een ABN AMRO rekening is behoorlijk eenvoudig. Je kunt een afspraak maken op één van de 24 kantoren, de registratie via de app doen of naar de website van ABN AMRO gaan. Er zijn diverse methodes om je bankrekening aan te vragen. Wanneer je de registratie via de app doet hoef je tijdens het registratieproces alleen maar een foto te maken van je identificatiebewijs. Het is zelfs mogelijk dat er een bankmedewerker bij je op bezoek komt als je de deur niet uit kunt, of wanneer je het liefst zo min mogelijk technologie gebruikt voor je bankzaken.

Wanneer je een bankrekening aanvraagt bij ABN AMRO moet je altijd voldoen aan de volgende zaken:

 • Je hebt een geldig identificatiebewijs (ID-kaart of paspoort)
 • Je hebt een woonadres in Nederland
 • Je bent minimaal 18 jaar
 • Je bent alleen belastingplichtig in Nederland
ABN AMRO

Bron: abnamro.nl


Mogelijkheden bij ABN Amro

ABN AMRO is een grote bank. Daar horen ook veel producten en andere mogelijkheden bij. Hieronder zie je de opties die je hebt bij ABN AMRO

Beleggen

Bij ABN AMRO kun je je spaargeld laten groeien door te beleggen. Dat kan op verschillende manieren en op verschillende risico niveaus. Ook kun je ervoor kiezen om zelf alles te doen of om het beleggen zoveel mogelijk uit handen te geven. In dat laatste geval laat je experts beleggen met jouw geld, waardoor je altijd een bepaald rendement kunt verwachten. Je kunt in dat geval kiezen voor beheerd beleggen, met een bedrag vanaf 50 euro. Wil je meer dan 50.000 euro beleggen, dan spreekt de bank over vermogensbeheer. Ook die optie is mogelijk.

Hypotheek

ABN AMRO is één van de grootste banken van Nederland. Er gaat dus enorm veel geld in de bank om. Dat geld wordt onder andere gebruikt voor de financiering van hypotheken. Je kunt dus ook een hypotheek afsluiten bij de bank. ABN AMRO heeft ook eigen hypotheekadviseurs in dienst die je graag helpen met advies voor een hypotheek. Handig wanneer je zelf nog niet precies weet wat voor hypotheek je wilt afsluiten.

Creditcard/Goldcard

De ABN AMRO heeft twee soorten creditcards. De normale creditcard is een reguliere card waarmee je 180 dagen lang een aankoopverzekering hebt en overal ter wereld je betalingen kunt doen. De Gold Card biedt veel meer opties. Zo is de aankoopverzekering verlengd tot 365 dagen, waardoor al je (online) aankopen nog langer verzekerd zijn. Ook is het mogelijk een Extra Card te ontvangen, waarmee al je gezinsleden boven de 18 jaar ook zelfstandig kunnen betalen met de kaart. Handig als je met de hele familie op vakantie bent. Tijdens die vakantie is het eigen risico van de huurauto overigens ook tot 500 euro gedekt door de Gold Card. Het is met de GoldCard daarbij ook mogelijk om het bestedingslimiet te verhogen tot 5.000 euro.

Bij het BetaalGemak Extra pakket is één normale creditcard inbegrepen. In het BetaalGemak Max pakket zitten twee GoldCards inbegrepen. Heb je het BetaalGemak Standaard pakket, dan zit er geen creditcard bij het pakket inbegrepen. Die kun je wel bij bestellen voor € 22,42 per jaar. Een tweede creditcard kost € 11,21 per jaar.


Verschillende abonnementen/kaarten

blank

Wanneer je een bankrekening wilt openen bij ABN AMRO, heb je de keuze uit drie producten. Ieder product heeft zijn eigen voordelen en opties. Hieronder zie je meer over de betaalproducten van ABN AMRO.

ABN AMRO BetaalGemak

De BetaalGemak rekening is de standaard rekening van ABN. Je betaalt voor deze rekening € 18,60 per jaar. Voor dat geld ontvang je een bankrekening, één betaalpas en kun je internetbankieren en bankieren via de bank app.

ABN AMRO BetaalGemak Extra

Bij het BetaalGemak Extra pakket van de ABN AMRO betaal je iets meer – € 40,80 per jaar – en ontvang je ook extra opties. Zo krijg je 6 betaalrekeningen, korting op extra betaalpassen en een gratis creditcard. Bij betalingen in het buitenland betaal je bij dit pakket ook alleen de valutawisselingskosten. Onder het kopje ‘Kosten’ verder in het artikel zie je alleen de kosten voor de standaard BetaalGemak rekening staan.

ABN AMRO BetaalGemak Max

De ABN AMRO BetaalGemak Max rekening kost 75 euro per jaar en biedt nog meer extra’s dan de BetaalGemak Extra rekening. Zo ontvang je ook hier 6 betaalrekeningen, krijg je 0,02% rente op je betaalrekening (0,01% per 1 januari 2020) en zitten er twee gratis betaalpassen in het pakket. Er zitten ook twee gratis Goldcard creditcards in het pakket. Verder krijg je korting op extra betaalpassen én betaal je bij betalingen in het buitenland alleen maar de valutawisselingskosten.

Hiernaast biedt ABN Amro ook nog een rekening aan voor studenten en jongeren.

 • Studenten pakket
 • Jongerengroeirekening

Kosten

De kosten zijn voor veel mensen doorslaggevend wanneer ze een bankrekening openen. Er wordt dan vaak vooral gekeken naar de vaste jaarlijkse kosten voor de rekening. Maar er zijn daarnaast nog andere kosten waar je rekening mee moet houden. Namelijk de kosten voor geldopnames en pinbetalingen in het buitenland. Want ook al pin je maar een paar keer per jaar in het buitenland, kunnen die kosten bij sommige banken hoog oplopen. Hieronder dus alle kosten die je kunt verwachten als je een ABN AMRO rekening hebt.

Kaart (+ tweede kaart)

Wanneer je de standaard ABN AMRO BetaalGemak rekening opent, krijg je daar standaard één betaalpas bij. De kosten voor dit pakket bedragen jaarlijks € 18,60. In ruil daarvoor krijg je ook toegang tot een app, internetbankieren en krijg je één bankrekening. Wil je een tweede, derde, vierde of zelfs vijfde betaalpas aanvragen? Dat kan ook. In dat geval betaal je de volgende kosten bij ABN:

2e betaalpas
– Bij ABN AMRO BetaalGemak: € 18,96 per jaar.
– Bij BetaalGemak Extra: € 7,20 per jaar.
– Bij BetaalGemak Max: Gratis

3e, 4e of 5e betaalpas
– Bij ABN AMRO Betaalgemak: Niet mogelijk
– Bij ABN AMRO Extra: € 9,48 per jaar
– Bij ABN AMRO Max: € 9,48 per jaar

Geldopname & Pinnen

Met je Nederlandse ABN AMRO betaalpas kun je overal in Nederland gratis pinnen. Er wordt geen toeslag gerekend zolang de betalingen in euro’s worden gedaan. Ook in andere Eurolanden kun je kosteloos met je ABN AMRO pas betalen. Zodra je buiten de Eurozone reist, betaal je wel kosten wanneer je geld pint in een winkel of opneemt uit een geldautomaat. De kosten die je daar bij ABN AMRO voor betaalt zijn als volgt:

Pinnen in het buitenland
Koersopslag van 1,2% en € 0,15 vaste opslag per betaling.

Geldopname in het buitenland
€ 2,25 + 1,2% koersopslag per transactie

Deze kosten zijn betrekkelijk hoog als je ze vergelijkt met andere Nederlandse banken. Banken zoals Moneyou, Bunq en Knab zijn een stuk goedkoper dan ABN AMRO als je vaker naar het buitenland gaat.

Overschrijving

Geld overschrijven naar een Nederlandse rekening of andere euro rekening is altijd gratis bij ABN AMRO. Voor betalingen naar een buitenlandse rekening in andere valuta moet je wel extra kosten betalen. Bij ABN bedragen die kosten € 9,00 vaste kosten + een variabele toeslag. Die toeslag verschilt per land in hoogte. Kies je voor een Shared (SHA) betaling, dan zijn die variabele kosten voor de ontvangende partij. Kies je voor OUR, dan betaal jij deze variabele kosten ook. De ABN AMRO is hierin zeker niet de duurste bank, maar ook niet de goedkoopste. Omdat er een vast bedrag wordt gerekend is het handig om voor ABN Amro te kiezen wanneer je grote bedragen overmaakt. Bij kleine bedragen zijn deze kosten veel te hoog en kun je beter een bank kiezen die standaard 0,1% van de totaalsom als vergoeding rekent.

Contant geld storten

Wanneer je veel brief- of muntgeld in je bezit hebt wil je dit waarschijnlijk graag op je bankrekening storten. Die actie kost bij ABN AMRO geld. Hieronder zie je alle informatie over het storten van papier- en muntgeld:

 • Jongeren tot 18 jaar met een jongerenrekening storten de eerste 6 keer per jaar gratis hun papiergeld
 • Briefgeld storten kost 0,5% van de totale waarde van je storting
 • Muntgeld storten is gratis tot € 50,-
 • Voor het storten van muntgeld is géén ABN AMRO rekening nodig
 • Vanaf € 50,- aan muntgeld betaal je met een ABN AMRO rekening € 2,80 per storting + 0,25% van het totale bedrag.
 • Vanaf € 50,- aan muntgeld betaal je zonder een ABN AMRO rekening € 4,95 per storting + 0,25% van het totale bedrag.

ABN AMRO app

blank

In 2017 werd de app door verschillende onderzoekers aangeprezen als beste mobiel bankieren app. Dat had niet zozeer te maken met het gebruiksgemak van de app, maar meer het aantal functies. De onderzoekers kwamen er namelijk achter dat de ABN AMRO app 71 functies ondersteunde van de 90 mogelijke functies die een mobiel bankieren app zou kunnen hebben. In de app is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om je bankzaken te regelen, maar los je ook heel eenvoudig extra af op je ABN AMRO hypotheek of doe je een betaalverzoek. Ook kun je vanuit de app een bankrekening openen als je klant wilt worden. Een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de ING app, is dat je in de ABN AMRO app alles kunt regelen. Bij ING moet je bijvoorbeeld weer een tweede app downloaden voor je beleggingen.

De app heeft meer dan genoeg functies om je bankzaken en je hypotheek overal vandaan te kunnen regelen. De app van ABN AMRO is daarom een verlengstuk van internet bankieren wat je via een computer kunt doen. Je kunt in de app zelfs een rekening aanvragen, zodat je daardoor niet naar de bank of zelfs de website van de ABN AMRO hoeft.

Internet bankieren

Net als de app van ABN AMRO is ook de website van de bank overzichtelijk en goed bereikbaar. Nadat je inlogt (met je e.dentifier of andere geverifieerde inlogmethode) zie je in één overzicht al je bankzaken verschijnen. Je regelt hier alle zaken die je bij de ABN hebt aangevraagd, zoals je bankrekeningen, hypotheek of beleggingen. Omdat de website van ABN AMRO behoorlijk compleet is, heb je altijd het gevoel dat je controle hebt over je eigen financiën. En dat is natuurlijk wel handig als het gaat over je financiën.


Service

ABN AMRO behoort tot de grootste Nederlandse banken van Nederland. Ook is de bank nog één van de weinige banken waar je zelf een bezoekje kunt brengen. In Nederland zijn 24 ABN AMRO kantoren waar je terecht kunt voor advies.

Bereikbaarheid

De ABN AMRO heeft dus fysieke kantoren waar je langs kunt. Maar wat als je een dringende vraag hebt, of na openingstijden iets wilt weten? Dan zijn er enkele andere manieren om antwoord te krijgen. Je kunt gebruik maken van de volgende contactmethoden:

 • Telefonisch: Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 21:00 en op zaterdag van 9:00 tot 17:30.
 • Terugbel afspraak: Laat je nummer achter en je wordt teruggebeld
 • Whatsapp: 24 uur per dag eenvoudige servicevragen stellen over je rekening

Snelheid

Net als bij veel andere banken hebben we de snelheid van deze bank even op de proef gesteld. We stuurden een Whatsapp bericht met de eenvoudige vraag of er rente op de reguliere BetaalGemak Standaard rekening zit. Dat antwoord is uiteraard ‘nee’, omdat die rente alleen wordt gegeven op de BetaalGemak Max rekening. Desondanks duurde het toch bijna 2 uur voordat we een reactie op ons berichtje hadden. Uiteraard betekent het niet dat je altijd zo lang moet wachten, maar van een 24-uur service van zo’n grote bank verwacht je op zo’n eenvoudige vraag toch wel een antwoord binnen 10-15 minuten.


Conclusie

De ABN AMRO is niet voor niets een grote bank. Het aantal producten is groot en de bank lijkt zijn zaken redelijk op orde te hebben. De app is behoorlijk goed en je kunt er vrijwel alles mee regelen wat je ook online kunt regelen. Enige minpuntjes die de bank heeft zijn de toch wel redelijk trage reactiesnelheid, de betrekkelijke hoge kosten voor geld overmaken naar buitenlandse rekening en de kosten die je voor een standaard rekening betaalt. Er zijn goedkopere bankrekeningen te verkrijgen, hoewel je dan vaak geen optie hebt om bij dezelfde bank een hypotheek af te sluiten of kunt beleggen.

Pluspunten
 • Hypotheek regelen in de app
 • Bankrekening openen in de app
 • Fysieke kantoren waar je langs kunt gaan
 • Laagdrempelige contact methodes
 • Verschillende pakketten die passen bij jouw situatie
 • Spaargeld tot 100.000 euro verzekerd
Minpunten
 • Geen gratis rekening
 • Variabele koersopslag per land, dus minder transparant
 • Hoge kosten bij kleine overschrijvingen naar buitenlandse rekeningen
foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Beoordeling ABN Amro

 • 0,00 - 0,02% rente
 • € 18,60 per jaar
Ga naar ABN Amro
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies