Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

De beste creditcard zonder BKR check

De beste creditcard zonder BKR check

Laatst bijgewerkt: 1 september 2022

Heb je een BKR-registratie en zou je graag een creditcard aan willen vragen? Dan zou dit lastig kunnen zijn. Of dat in jouw geval zo is, hangt onder andere af van wat voor BKR-registratie je hebt. Wil je ondanks een BKR-registratie toch graag een virtuele of fysieke creditcard hebben? Dat kun je eventueel een creditcard zonder BKR check aanvragen. Houd er wel rekening mee dat de opties in dat geval beperkt kunnen zijn. Meer weten over een creditcard aanvragen zonder BKR check? In dit artikel lees je er alles over.

Wat is de beste creditcard zonder BKR check?

Als je op zoek bent naar een creditcard waarbij een BKR check niet nodig is, kom je al snel uit bij internetbanken. Bij deze banken is de aanvraag van een creditcard laagdrempelig en snel en vaak ook nog kosteloos. Hieronder vergelijken we een aantal aanbieders waarbij je een Mastercard of VISA card kunt aanvragen.


1. N26 - Gratis bankrekening met creditcard

Kaartblank
Bezoek N26
Pluspunten
 • Gratis bankrekening en creditcard
 • Geen BKR checks voor aanvraag
 • Snelle aanvraag en levering van je kaart

Als je een bankrekening afsluit bij de internetbank N26, kun je hierbij gratis een creditcard aanvragen. Deze Mastercard wordt wereldwijd geaccepteerd en kun je gebruiken voor je online of fysieke aankopen.

Voor het aanvragen van deze rekening en creditcard is geen BKR check vereist, omdat je op deze kaart alleen kunt uitgeven wat je zelf op je rekening hebt staan. Bij deze creditcard leen je dus niets van de bank, en hoef je dus ook geen rente te betalen. Je financiën beheer je gemakkelijk via de N26 app, die het gemakkelijk maakt om je kaart en bestedingen te beheren. Verder werkt de kaart precies zoals een creditcard ook werkt en kun je hem overal gebruiken waar Mastercard geaccepteerd is.

Bezoek N26

2. Revolut - Gratis fysieke en virtuele creditcard

Kaartblank
Bezoek Revolut
Pluspunten
 • Geen BKR checks voor aanvraag creditcard
 • Binnen 5 minuten te gebruiken
 • Volledig gratis gebruik van creditcard en bankrekening

De creditcard van Revolut kun direct na het aanvragen gebruiken. Een aanvraag voor een bankrekening met creditcard is bij Revolut helemaal gratis en binnen enkele minuten geregeld, waarbij er geen BKR check plaatsvind. Daarna kun je de kaart direct gebruiken voor digitale betalingen of middels Apple Pay of Google Pay. Heb je behoefte aan een fysieke creditcard i.p.v. een virtuele creditcard? Dan kun je die ook aanvragen, daar hoef je alleen de verzendkosten voor te betalen.

De Revolut creditcard gebruik je overal waar Mastercard geaccepteerd is. Uitgaven die je maakt worden afgeschreven van je lopende rekening bij Revolut.

Bezoek Revolut

BKR-registratie

Voordat we het over een creditcard aanvragen zonder BKR check gaan hebben, willen we eerst iets dieper ingaan op de term ‘BKR-registratie’. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en hoewel de term doet vermoeden dat er maar één vorm van BKR-registratie bestaat, is dat niet zo. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen een positieve en een negatieve BKR-registratie. Welke vorm van de BKR-registratie jij op je naam hebt staan, bepaalt gelijk ook grotendeels je mogelijkheden en beperkingen als het gaat om het aanvragen van een creditcard of een andere vorm van financiering.

Positieve BKR-registratie

Een positieve BKR-registratie is iets waar je al snel mee te maken krijgt. Deze registratie kan bijvoorbeeld ontstaan als je rood staat (of hebt gestaan) op je bankrekening, als je een persoonlijke lening afsluit of als je bijvoorbeeld een duurdere telefoon met abonnement afsluit, waarbij je maandelijks een bedrag voor de telefoon betaalt.

Negatieve BKR-registratie

Een negatieve BKR-registratie laat zien dat je een betalingsachterstand hebt of hebt gehad. Zo kan een positieve BKR-registratie een negatieve BKR-registratie worden, wanneer je een rekening of het af te betalen maandbedrag niet op tijd hebt voldaan. Op het moment dat je te maken krijgt met een negatieve BKR-registratie, kunnen kredietverstrekkers, banken en creditcardmaatschappijen zien dat jij je betalingsverplichtingen niet bent nagekomen, waardoor het voor hen een stuk minder aantrekkelijk is om jou bepaalde producten te verstrekken.


Kun je een creditcard krijgen zonder BKR check?

Of je een creditcard aan kunt vragen en welke mogelijkheden je dan hebt, hangt dus voornamelijk af van wat voor soort BKR-registratie je hebt. Op het moment dat je een positieve BKR-registratie hebt, is het vaak geen enkel probleem om een creditcard aan te vragen.

Creditcard met lagere bestedingslimieten

Een positieve notering laat zien dat je al ergens geld leent. Hoewel dit geen invloed heeft of hoeft te hebben op de mogelijkheid om een creditcard aan te vragen, kan het wel invloed hebben op het maximale bestedingslimiet van die creditcard. Het geld dat je al ergens anders leent zal namelijk in mindering worden gebracht op het maximale bedrag dat je zou kunnen lenen. Dit kan invloed hebben op de hoogte van het bestedingslimiet van de creditcard, omdat de creditcardmaatschappij naar de betaalruimte die je overhebt kijkt.


Creditcard aanvragen met een negatieve BKR-registratie

Als je te maken hebt met een negatieve BKR-registratie, dan is het aanvragen van een creditcard een lastiger verhaal. Op het moment dat de creditcardmaatschappij ziet dat jij een negatieve registratie hebt, zullen ze je namelijk niet graag een creditcard verstrekken. Dit betekent overigens niet dat het onmogelijk is om een creditcard aan te vragen. Er zijn namelijk wel degelijk opties voor het aanvragen van een creditcard als je een negatieve BKR-registratie hebt.

Een creditcard aanvragen zonder BKR check

Voor mensen die vrezen een afwijzing te ontvangen bij het aanvragen van een creditcard, is het aanvragen van een creditcard zonder BKR check een goede oplossing. In de meeste gevallen vraag je dan een prepaid creditcard (of een debit creditcard) aan. Een prepaid creditcard verschilt op een aantal punten van een normale creditcard.


Prepaid creditcard

blank

Een prepaid creditcard is een creditcard waarmee je niet meer geld kunt uitgeven dan je daadwerkelijk hebt. Waar je met een normale creditcard uitgesteld kunt betalen, is dat bij een prepaid creditcard niet mogelijk. Juist dat zorgt er ook voor dat er geen BKR check nodig is. Je moet er namelijk zelf voor zorgen dat er genoeg geld op de prepaid creditcard staat en je kunt dus geen geld lenen en dat achteraf terugbetalen. Hierdoor ben jij als klant geen risico voor de creditcardmaatschappij en kun je dus gewoon zo’n pas aanvragen.

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Om een prepaid creditcard te kunnen gebruiken, zul je moeten zorgen dat er geld staat op de rekening die aan de creditcard gekoppeld is. Het geld wat je op die rekening zet, is het bedrag dat je maximaal uit zal kunnen geven met de kaart. Zo kun je dus nooit meer geld uitgeven dan je hebt en hoef je niet bang te zijn voor het maken van (nog meer) schulden.

Voordelen

Een prepaid creditcard is door iedereen (ouder dan 18 jaar) aan te vragen, zonder dat hierbij een BKR check wordt gedaan. Dat is voor veel mensen toch wel het grootste voordeel van zo’n kaart. Andere voordelen zijn:

 • je betaalt geen rente, omdat je geen geld leent
 • je geniet van wereldwijd betaalgemak
 • je hoeft niet bang te zijn voor het maken van schulden
 • je kunt nooit meer uitgeven dan je hebt

Nadelen

Het nadeel van de meeste prepaid creditcards (of debitcards) is dat ze niet gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld borg te staan bij het huren van een auto, al zijn daar wel uitzonderingen op, waaronder de bunq Travel Card. Andere nadelen zijn:

 • vaak extra kosten voor bijvoorbeeld opwaarderen
 • vaak (hoge) kosten voor aanschaf en gebruik
 • sommige prepaid creditcard zijn voorzien van een transactielimiet
 • niet alle prepaid creditcards worden overal geaccepteerd
 • je geniet niet altijd van extra’s zoals aankoopgarantie of aankoopverzekering

Aanbieders prepaid creditcard

Er zijn diverse banken/maatschappijen die een prepaid creditcard (debit mastercard) aanbieden. Zo kun je onder andere terecht bij:

 • bunq (Travel Card)
 • N26 (N26 Mastercard)
 • Viabuy (Viabuy Prepaid Mastercard)

Tip: De N26 Mastercard en de bunq Travel Card zijn vrij van maandelijkse kosten.


Creditcard aanvragen met borgstelling

Op het moment dat je geen creditcard aan kunt vragen, kun je dit vaak wel doen met een zogenaamde borgsteller. In dat geval kan iemand borg staan voor jouw aanvraag. Hiervoor is een borgstellingsverklaring nodig. Als je een creditcard aanvraagt met borgstelling, dan is de persoon die een borgstelling afgeeft verantwoordelijk voor de door jou gemaakte kosten met je creditcard. Dit betekent dat hij of zij opdraait voor de kosten als jij niet aan de betalingsverplichtingen voldoet. Hier wordt vaak een maximum bedrag voor bepaald. Op die manier heeft de creditcardmaatschappij de zekerheid dat er betaald zal worden en kun je bijvoorbeeld ook met een laag of onregelmatig inkomen een creditcard aanvragen.

Voorwaarden

Niet iedereen kan zomaar borgsteller zijn. Degene die borg staat voor jou dient namelijk een echtgenoot/echtgenote, een geregistreerd partner, ouder, meerderjarig kind of wettelijke voogd te zijn.

Aan het aanvragen van een creditcard met borgstelling zijn ook andere voorwaarden gekoppeld. Deze hangen af van de maatschappij waar je de creditcard aan wilt vragen en kunnen dus van elkaar verschillen. Zo moet de borgsteller vaak voldoen aan een bepaald inkomen en mag hij of zij geen negatieve BKR-registratie hebben.

Voor het aanvragen van een creditcard met borgstelling kun je vaak online een aanvraagformulier invullen. Naast het invullen van dat formulier dien je ook een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de borgsteller en een bewijs van inkomen van die persoon te overleggen.

Aanbieders creditcard met borgstelling

Een creditcard met borgstelling aanvragen kan onder andere bij:

 • ANWB
 • ICS (VISA)

Is een creditcard aanvragen zonder BKR check mogelijk?

Een creditcard aanvragen zonder BKR check is mogelijk, al zijn de mogelijkheden wel beperkt. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een ‘gewone’ creditcard aan te vragen, maar kun je wel voor een prepaid of virtuele creditcard kiezen. In het geval van een negatieve BKR-registratie is die laatste optie sowieso handig, omdat je daarmee voorkomt dat je (opnieuw) met betalingsachterstanden te maken zult krijgen.

Wil je een prepaid creditcard aanvragen? Dan is dat onder andere mogelijk bij N26, bunq en Viabuy. Wil je toch een gewone creditcard aanvragen, maar kan dat niet door een negatieve BKR-registratie? Dan zou je kunnen vragen of een naast familielid bereid is om een borgstellingsverklaring voor jou te ondertekenen.


foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Tip van Banknu.nl

openbank
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies