Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

Wat is een minilening (zonder BKR) en waar vraag je dit aan?

Wat is een minilening (zonder BKR) en waar vraag je dit aan?

Laatst bijgewerkt: 2 augustus 2022

Het kan soms weleens voorkomen dat je even niet genoeg geld op je rekening hebt. Er gaat iets stuk wat je moet vervangen, of je krijgt een hoge tandartsrekening die je niet zag aankomen. In dat soort gevallen kan een minilening (of flitslening) een uitkomst zijn. Door voor één of twee maanden wat geld te lenen, kun je zo de betaling voldoen en krijg je geen betalingsachterstand. Meer weten over de minilening en welke aanbieders er zijn? In dit artikel lees je daar alles over.


Wat is een minilening?

Een minilening is een kortdurende lening, waarbij je een relatief klein bedrag leent, vaak tot maximaal 1.500 euro. Vanwege de korte duur, wordt de minilening ook wel een flitslening genoemd. Minileningen hebben een groot voordeel ten opzichte van normale leningen, omdat er bij een minilening geen BKR-toetsing gedaan wordt.

Daardoor is het voor bijna iedereen mogelijk om zo’n lening af te sluiten. Het gaat om een lening, dus uiteraard betaal je ook rente voor de lening. Hoewel het percentage afhankelijk is van de aanbieder van de lening, ligt het bij een mini lening vaak rond de 14%.

Kortstondige lening

De minilening is dus een kortstondige lening die je vaak binnen twee tot zes weken moet terugbetalen. De terugbetaal tijd is vaak gerelateerd aan de hoogte van het leenbedrag. Wanneer je bijvoorbeeld 300 euro leent, dan moet je die binnen vier weken vaak weer terug betaald hebben. Leningen van achthonderd of duizend euro zijn natuurlijk iets moeilijker snel terug te betalen. Voor dit soort leningen heb je zes tot negen weken de tijd om het volledige bedrag terug te betalen.

De reden dat deze kortstondige lening geen BKR registratie nodig hebben, is hiermee dus ook direct duidelijk. Het zijn eigenlijk geen echte leningen zijn. De terugbetaal tijd is zo kort, dat je met een minilening geen betaalverplichting voor de lange termijn aangaat. Het is dus niet relevant om deze lening te registreren als lening omdat je binnenkort alweer van de lening af bent.


Aanbieders

Er zijn enkele aanbieders van minileningen. Hieronder beschrijven we kort welke dat zijn en welke bijzonderheden je kunt verwachten van deze aanbieders.

Ferratum

Ferratum is één van de meest bekende aanbieders van korte leningen. De bedragen die je er kunt lenen liggen tussen de 100 euro en 1.500 euro. Voor bedragen van 600 tot 1.500 euro kun je een Ferratum Pluslening aanvragen. De minilening geldt voor bedragen tot 1.000 euro. De looptijd van een lening is 30 tot 62 dagen. Het rentebedrag bedraagt 13,99%.

Een fijne bijkomstigheid van Ferratum: het is soms mogelijk om al binnen 24 uur na de goedkeuring het geld op je rekening te hebben. Ook is het handig dat je via IDEAL de lening kunt terugbetalen.

Saldodipje

blankOok Saldodipje is een populaire website om een minilening aan te vragen. De leningen die je kunt aanvragen, hebben een hoogte van 100 euro tot maximaal 1.500 euro. De looptijd van de leningen ligt tussen de 30 en 62 dagen. Ook hier ligt het rentepercentage op 13,99%.

Het is fijn dat je bij Saldodipje ook 24 uur na de goedkeuring al kunt beschikken over het bedrag. Daarnaast is de klantenservice van de website geopend van maandag tot en met zaterdag. Zo kun je op bijna iedere dag van de week assistentie krijgen bij het aanvragen van een minilening.


Alles over de minilening

Ben je van plan om een minilening aan te vragen? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar antwoorden op vragen over hoe zo’n minilening precies werkt, en wat je kunt (en moet) verwachten tijdens de looptijd van de lening. Hieronder beantwoorden we daarom enkele veelgestelde vragen over het afsluiten van een kortstondige lening.

Wat is het maximale leenbedrag?

Iedere aanbieder van een minilening hanteert een maximaal leenbedrag. De reden dat er een maximaal leenbedrag zit aan een minilening, is omdat er bij een bepaald bedrag nou eenmaal een kleinere kans is dat je het bedrag op tijd kunt terugbetalen. Bij zowel Saldodipje als Ferratum is het mogelijk om maximaal 1.500 euro te lenen.

Bij dit bedrag heb je maximaal 62 dagen de tijd om het terug te betalen. Je dient het volledige bedrag in één keer terug te betalen, na afloop van de lening.


Wat is de looptijd van een minilening?

Minileningen hebben over het algemeen een looptijd van 15 tot 62 dagen. Daarvan zijn de terugbetaal periodes van 30, 45 en 62 dagen het meest populair. De looptijd van 15 dagen is voor veel mensen gewoon net te kort, omdat ze bijvoorbeeld nog geen nieuw salaris hebben ontvangen in die tijd.


Hoeveel rente betaal je voor een minilening?

De rente van een minilening ligt vaak rond de 14%. Dat is namelijk het hoogste rentepercentage dat een consumentenlening mag hebben. Bij Ferratum en Saldodipje liggen de rentepercentages op 13,99%. Dat is een rente op jaarbasis, wat inhoud dat als je 1 euro voor 1 jaar zou lenen, dat je uiteindelijk 13,99 eurocent aan rente betaalt. Dat is namelijk 13,99% van 1 euro. Maar de minileningen zijn niet af te sluiten voor een jaar, waardoor de rentes veel lager uitvallen. Laten we eens kijken naar twee voorbeelden.

Voorbeeld 1
Je leent 100 euro bij Ferratum, tegen een rente van 13,99%.  Je sluit de lening af voor 30 dagen. In dat geval betaal je aan het einde van de looptijd € 101,08 terug. De rente voor deze lening bedraagt dus € 1,08.

Voorbeeld 2
Je leent 1.000 euro bij Saldodipje, tegen een rente van 13,99%. De lening loopt voor 62 dagen. Bij deze lening betaal je aan het einde van de looptijd € 1016,43 terug. Daarvan is dus € 16,43 rente.

Hoewel de rentepercentages van dit soort leningen zeer hoog zijn, valt het rentebedrag uiteindelijk toch wel mee. Dat komt dus omdat de lening nooit in de buurt komt van een looptijd van 1 jaar, en je daardoor dus nooit 13,99% rente betaalt. Dat maakt zo’n korte lening wel interessant. Over die 1.000 euro hoef je namelijk maar 16 euro rente te betalen.

Mocht je nou echt een keer krap zitten en weten dat je het geld de volgende maand gewoon kan terugbetalen, dan is een minilening dus wel een redelijk voordelige manier om geld te lenen.


Wat zijn de vereisten voor een minilening?

Hoewel de aanvraag voor een minilening een stuk eenvoudiger werkt dan voor een langlopende lening, moet je alsnog een aantal documenten kunnen voorzien. Hieronder lees je meer over de documenten die je nodig hebt bij je aanvraag. Zonder deze documenten wordt je aanvraag niet goedgekeurd.

Paspoort
Als eerst wil de leningverstrekker weten dat jij ook echt bent wie je zegt dat je bent. Dat doe je door een kopietje van je geldige ID-kaart of paspoort op te sturen naar de verstrekker. Zij kunnen dan automatisch je identiteit controleren.

Nederlandse bankrekening
Ook heb je een Nederlandse bankrekening nodig. Hier wordt het geld naartoe gestuurd. Wel moet de leningverstrekker zeker weten dat jij ook daadwerkelijk toegang hebt tot de account. Daarom wordt er altijd om een testbetaling gevraagd, van € 0,01. Zo wordt ook jouw identiteit direct aan de bankrekening gekoppeld.

Garantsteller
Niemand leent graag geld uit als ze niet zeker weten dat ze het weer terug krijgen. Daarom vragen leningverstrekkers altijd om een bewijs van inkomen van iemand anders. Die persoon wordt de zogenaamde garantsteller. Mocht jij het bedrag niet op tijd kunnen terugbetalen, dan heeft de leningverstrekker een stok achter de deur om alsnog het geld (van iemand anders) te krijgen. Je moet dus ook iemand zover krijgen om garant te staan voor jou. Heb je geen garantsteller? Dan kan je ook een zogenaamde ‘externe garantsteller’ gebruiken. Die werken vaak samen met bedrijven zoals Saldodipje en Ferratum, zodat ook die mensen een lening kunnen afsluiten. Wel moet je hier extra kosten voor betalen. Die kosten worden op de totaalfactuur geplaatst wanneer je het geld weer terugbetaalt aan de leningverstrekker.

Kun je een minilening afsluiten zonder loonstrook?
Minileningen zijn leningen om snel af te sluiten, zonder teveel gedoe. Daarom is een loonstrook ook niet nodig bij de aanvraag. Het enige wat nodig is, staat hierboven beschreven. Heb je een garantsteller, dan is de leningverstrekker al verzeker dat ze het volledige bedrag weer terugkrijgen. En omdat het redelijk kleine bedragen zijn, is het ook geen ramp als ze heel even moeten wachten op hun geld.

Kun je een minilening afsluiten met BKR-registratie?
Een (negatieve) BKR-registratie is een notering waaruit blijkt dat jij geld hebt geleend en niet op tijd hebt terugbetaald. In principe heeft vrijwel iedereen met een langlopend abonnement, lease auto, creditcard of hypotheek een BKR-registratie. Daar is niets mis mee. En voor een minilening maakt die registratie ook helemaal niet uit. Zelfs niet als je een negatieve BKR-notering heeft omdat je een keer een lening te laat had terugbetaald. De leningverstrekker doet bij een minilening dus helemaal geen krediet- of BKR-controle.

Hoe lang duurt je aanvraag voor een minilening? Hoe lang duurt het voordat het geld op je rekening staat?
De minilening is in het leven geroepen voor mensen die binnen korte tijd een klein bedrag nodig hebben. Zowel de aanvraag, als de uitkering van het leenbedrag verlopen daarom erg soepel. Binnen 10 minuten kun je al een aanvraag geplaatst hebben op de website van Ferratum of Saldodipje. Vervolgens nemen zij enkele uren tot maximaal één dag te tijd om de documenten te verifiëren. Ook moet jou testbetaling nog binnenkomen bij de leningverstrekker. Wanneer al jouw gegevens gecheckt zijn en je betaling binnen zijn, keren zij direct het geld uit. Het volledige bedrag staat dan binnen 24 uur op je rekening.

blank


Wanneer is een minilening geschikt?

We weten allemaal dat geld lenen niet gratis is. En ergens weten wij ook wel dat we geen geld moeten lenen als we zelf niet zeker weten dat we het terug kunnen betalen. Toch zijn er enkele gevallen waarin het handigst kan zijn dat je toch een geldbedrag kunnen lenen voor korte tijd.

Vooral wanneer je zeker weet dat je het geld na het aflopen van de termijn gewoon kunt terugbetalen en in de toekomst geen lening meer nodig hebt. Hieronder twee situaties waarin een minilening handig kan zijn.

Een minilening als overbrugging

Stel dat je 2 weken voor het uitbetalen van je salaris te maken krijgt met een kapotte auto. Die auto heb je nodig om iedere dag naar je werk te komen. Een ritje met de trein is veel duurder dan de benzinekosten. Je kunt dan dus 2 weken wachten tot je je salaris hebt om de reparatiekosten van de auto te kunnen vergoeden, maar je kunt ook een minilening afsluiten. Uiteindelijk betaal je hier wel rente over, maar dat zou eventueel lager kunnen zijn dan de extra kosten die je maakt voor het reizen met de trein.

In deze situatie zou je ervoor kunnen kiezen om de kosten van de reparatie te lenen bij een bedrijf zoals Ferratum of Saldodipje. Je weet namelijk zeker dat wanneer je het salaris krijgt, in de lening in een keer kunt afbetalen. In dit geval gebruik je de minilening dus als een overbrugging tussen twee betalingen in. Zo is het in feite een voorschot op loon van je werkgever.

Vakantiegeld lenen

Ook voor een voorschot op je vakantiegeld kan een minilening uitkomst bieden. Heb je de beste aanbieding gevonden voor je vakantie en wil je alvast boeken, dan kan het lonen om deze te financieren met een minilening. Wanneer je weet dat je vakantiegeld eraan zit te komen, kan een minilening een oplossing bieden om iets eerder toegang te krijgen tot dit geld.

Minilening voor studenten

Studenten staan er nou eenmaal niet om bekend dat ze te veel geld hebben. Het kan dus wel eens voorkomen dat je een weekje ziek bent geweest van je werk en niet uitbetaald hebt gekregen, maar toch de huur moet betalen. In dat geval kan een minilening uitkomst bieden voor een student. Terwijl een andere lening verstrekkers heel moeilijk doen over de kredietwaardigheid, hoef je bij een minilening niet eens een loonstrookje in te leveren.

Zolang je een garantsteller hebt die het geld wel zou kunnen betalen, is het al snel goed voor een minilening. Studenten kunnen dus gebruik maken van een kortlopende lening, waardoor ze niet te maken krijgen met achterstallige betalingen. Je kunt als student natuurlijk ook extra geld vragen bij DUO, maar vaak duurt het enkele weken voordat je dan het aangepaste bedrag op je rekening gestort krijgt, waardoor je eigenlijk al te laat bent om de betaling te doen.


Voordelen van een minilening

Geen BKR-notering
Jaarlijks krijgen duizenden mensen een negatieve BKR-notering op hun naam. Dat betekent dat deze mensen geen lening meer mogen afsluiten. Bij minileningen wordt er niet gekeken naar je BKR notering. Dat betekent dat je zelfs geld kunt lenen via een minilening terwijl je een negatieve notering bij de BKR hebt. Omdat je een negatieve BKR registratie niet zo snel kwijt bent, hoef je op deze manier dus niet te boeten voor een foutje die je wellicht al jaren geleden heb gemaakt.

Snel geld
Een minilening is waarschijnlijk de snelste manier om aan genoeg geld te komen. Soms heb je al binnen 24 of 48 uur geld op je rekening staan. Dat is dus ideaal voor wanneer je eventjes geen geld hebt en geen tijd hebt om te wachten op een lening van de bank of meer studiefinanciering. Welke hoef je niet bij familieleden aan te kloppen die het misschien zelf ook al moeilijk hebben om rond te komen. Doe de snelheid van de minilening ben je in staat om spoedbetalingen te doen op het moment dat je het geld echt even nodig hebt.

Laag rentebedrag
Heb je een keer 100 euro nodig? En betaal je dat binnen 30 dagen terug? Dan betaal je maar iets meer dan 1 euro rente. Een klein bedrag, zeker als je erover nadenkt dat je dat geld echt heel hard nodig had op het moment. Zelfs als je een bedrag van duizend euro leent, hoef je daar na 30 dagen nog maar circa elf euro aan rente voor terug te betalen.

Geen inkomenseisen
Voor studenten en mensen met een laag inkomen is een minilening ideaal omdat er geen inkomenseisen voor gelden. Dat betekent dat je zelfs een lening kunt krijgen zonder dat je enige vorm van inkomen hebt. Ideaal dus wanneer je nog studeert of een tijdje werkloos bent en je bijvoorbeeld één of twee maanden huur moet betalen.


Nadelen van een minilening

Er kleven ook twee nadelen aan minilening. Het is dus altijd goed om ook na te denken over de nadelen zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Hieronder lees je meer over de nadelen.

Rente
Hoe wel de rente over een mini lening niet heel hoog is vanwege de korte looptijd, betaal je uiteindelijk toch meer geld terug dan wat je hebt geleend. Je verliest dus altijd geld over een lening, ongeacht de hoogte van de rente. Het is ook belangrijk dat je niet een lening moet gaan afsluiten om de voorgaande lening mee af te betalen, omdat je hier uiteindelijk heel veel rente bij opbouwt.

Klein bedrag
Een minilening is ideaal wanneer er een klein product stuk gaat of wanneer je een maand huur moet kunnen betalen. Maar voor grotere uitgavenposten is een minilening niet toereikend genoeg. Bedrag van 1500 euro is natuurlijk behoorlijk groot, maar staat natuurlijk niet in verhouding tot situaties waarin je echt even in geldnood zit.

Laagdrempelig
Hoewel het laagdrempelige karakter van een minilening ideaal is voor wanneer je weinig geld hebt, is het ook een valkuil. Wanneer het zo eenvoudig is om een betrekkelijk groot geldbedrag te lenen, kan het voorkomen dat je jezelf schulden op de hals haalt. Zeker wanneer je studeert of een laag inkomen hebt kan een bedrag van 1500 euro hoger zijn dan je in eerste instantie dacht. En wanneer je niet in staat bent om de lening op tijd terug te betalen, betaal je daar automatisch een boeterente over. Probeer er dus eerst achter te komen of er geen andere manieren zijn om toch nog aan je betalingsverplichting te kunnen voldoen zonder een minilening af te sluiten.

blank


Alternatieven voor een minilening

Heb je na het lezen van dit artikel toch het idee dat een minilening niet geschikt is voor jou? In dat geval kun je ook één van de alternatieven van een minilening proberen. Hoewel niet alle alternatieve per definitie beter zijn, kunnen bepaalde alternatieven beter aansluiten bij jouw wensen.

Creditcard
Met een creditcard is het mogelijk om betalingen aan het begin van de eerstvolgende maand pas te voldoen. Wie weet heb je aan het begin van de maand wel een bepaald bedrag nodig, dat je waarschijnlijk aan het eind van de maand wel weer hebt gekregen in je salaris. In dat geval kun je natuurlijk ook gewoon een uitgave doen op je creditcard. Dat wordt pas met jou verrekend aan het begin van de eerstvolgende maand, waardoor je dus 30 dagen de tijd hebt om het geld te ontvangen. Het is ook mogelijk om de betaling te verspreiden over meerdere maanden, maar dan betaal je ook daar een boeterente over die vergelijkbaar is met de rente van een minilening. Ook is die optie niet bij iedere bank mogelijk.

Doorlopend krediet
Je kunt bij de bank een doorlopend krediet aanvragen, waarmee je continue tot een bepaald bedrag geld kunt lenen van de bank. Je moet hiervoor wel eerst afspraken over maken samen met je bank. Je hebt het dan over de maximale hoogte van het bedrag, maar ook over de termijn waarbinnen je het geld weer terug betaald.

Onderhandse lening
Een onderhandse lening is een lening Waarbij er geen gebruik maakt van officiële financiële instellingen. Je kunt hiervoor gewoon bij je familie en vrienden terecht om een paar honderd euro te lenen. In veel gevallen komt hier dus ook geen rente aan te pas en is ook de terugbetalingstermijn niet altijd vastgezet. Het is dus een stuk informeler, maar ook goedkoper dan een lening via een officiële leningverstrekker.

Roodstaan
Bij sommige bankrekeningen is het mogelijk om rood te staan. Dit betekent dat je gewoon geld kunt winnen terwijl je banksaldo al onder nul is. Je moet er wel op letten dat rood staan erg duur is, en waarschijnlijk nog duurder dan een minilening. Dat komt vooral omdat je bij rood staan zelf bepaalt wanneer je het bedrag volledig terugbetaald. Het kan zijn dat je dan minder moeite doet om het bedrag terug te betalen, waardoor je uiteindelijk veel meer rente betaald dan bij de minilening.

Persoonlijke lening
Een persoonlijke lening is een lening bij de bank waarbij je de beschikking krijgt over een laag bedrag. Dit bedrag kun je vergelijken met het afsluiten van de minilening. Je spreekt in dit geval met de bank af hoe hoog het bedrag is dat je eenmalig ligt en wanneer je dat bedrag uiterlijk weer terug betaald. Je krijgt dan ook te horen hoeveelheid Ja kost om dit geld van de bank lenen.

Extra studiefinanciering
Wanneer je studeert is het heel handig dat je studiefinanciering kunt aanvragen. Maar lang niet alle studenten vragen het volledige bedrag aan studiefinanciering aan. De rente op studiefinanciering is een stuk lager dan bij een minilening en het bijkomende voordeel is dat je het niet allemaal direct hoeft terug te betalen. De rente gaat immers pas in op het moment dat je afgestudeerd bent, waardoor je later ook nog tijd hebt om het geld terug te betalen.

Geld lenen met onderpand
Een iets minder populaire manier om aan geld te komen, is door het verpanden van bepaalde waardevolle bezittingen. Dat betekent dat je een bepaald bedrag krijgt voor het vasthouden van een product. Je kunt bijvoorbeeld je auto verpanden en deze bij een garage laten stallen. Je ontvangt dan een paar duizend euro, die binnen de afgesproken termijn weer moeten terugbetalen. Lukt dat niet dan wordt de auto eigendom van de pandjeszaak.

Schuldregeling treffen
Ben je net ontslagen of heb je een andere financiele tegenvaller te pakken, dan kan het soms voorkomen dat je een betalingsregeling treffen met de desbetreffende partij aan wie je nog geld verschuldigd bent. Op die manier kun je wellicht een maandje uitstel krijgen voor de betaling van een factuur of huur, zonder dat je schuldeisers achter je aan krijgt. Je hebt hier wel te maken met coulance, oftewel de persoon of het bedrijf aan wie je geld verschuldigd bent moet wel goedkeuring geven.

Sociale kredietbank
Invullen Nederlandse gemeentes Is het mogelijk om daar een zogenaamde sociale Kredietbank te gaan. Je kunt bij dit soort banken terecht wanneer je weinig inkomen ontvangt of schulden hebt. Samen met de bank kijk je dan naar mogelijkheden om toch nog geld te lenen, waarmee je bepaalde betalingsverplichtingen kunt voldoen.

De minilening is een ideale manier om altijd een stok achter de deur te hebben wanneer je het even niet zo ruim hebt. In plaats van een betalingsachterstand op te bouwen kun je zo even een gat tussen twee salarissen overbruggen, zonder dat je hoeft aan te kloppen bij sociale instanties of familieleden.


Waar let je op bij het afsluiten van een minilening?

Ondanks dat er maar twee officiële aanbieders zijn van minileningen, is het wel belangrijk dat je je verdiept in de gevolgen van een minilening. Want ondanks dat je het misschien kunt terugbetalen, of je het aanvraagt via een officiële website, is het toch aan te raden om na te denken over de volgende punten.

De kortste termijn
Iedere dag dat jij geld leent, betaal je geld over die lening. Het is dus slim om een zo kort mogelijke termijn te kiezen, waarvan je weet dat je daarbinnen het geld kunt terugbetalen. Kun je 800 euro terugbetalen binnen 30 dagen in plaats van 62. Doe dat dan, want het scheelt je namelijk een paar euro aan rente.

Laat je niet oplichten
Soms zit je even niet op te letten en klik je maar een beetje rond op internet. In zo’n moment van mentale afwezigheid, kan het voorkomen dat je bepaalde waarschuwingssignalen mist. Dat kan ook gebeuren bij het afsluiten van een minilening.

Je moet er dus voor zorgen dat je alleen maar minileningen aanvraagt bij websites die officieel bekend zijn als betrouwbaar platform. Ga dus niet zoeken naar alternatieve manieren, bijvoorbeeld via Marktplaats. Veel van de aanbieders die je daar tegenkomt zijn oplichters die proberen aan jouw (bank)gegevens te komen. De twee websites die in dit artikel geschreven staan, zijn wel betrouwbaar en worden door duizenden mensen aangeraden.

Alleen lenen als je kunt terugbetalen
Een minilening is een ideale manier op een saldodipje of een gat tussen twee salarissen te dichten. Maar het moet niet meer zijn dan dat.

Wanneer je voorziet dat je ook in de toekomst minder geld krijgt dan wat je uitgeeft, dan gaat een minilening daar geen verandering in brengen. Sterker nog. De minilening gaat dan zorgen voor jouw financiële ondergang. Je kan namelijk niet lenen wanneer je de terugbetaal datum misschien niet kunt halen. Je probeert dan een lange termijn probleem op te lossen met een korte termijn oplossing. Dat werkt niet, waardoor je uiteindelijk schulden krijgt. In dat geval is het dus beter om hulp in te schakelen van bepaalde instanties, of familieleden aan te spreken.


De minilening is een interessant fenomeen waar we als consument nog niet zo lang gebruik van kunnen maken. Die financiële mogelijkheden nemen mogelijkheden, verantwoordelijkheden en risico’s met zich mee. Maar zolang je in staat bent om de lening binnen de afgesproken termijn terug te betalen, is er niets mis met zo’n financiële stok achter de deur.

Meer informatie over een Minilening voor ZZP’ers lees je op LeningReview.nl.


foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Tip van Banknu.nl

openbank
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies