Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

Knab Bankrekening openen? Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt: 10 juli 2023

Knab is een online bank met een menselijke service. Een bank waar je terechtkunt voor het openen van een betaal- of spaarrekening. Waar je je geld kunt beleggen. En waar je als ondernemer een voordelige zakelijke rekening zou kunnen openen. Wil je weten wat je van Knab kunt verwachten en wat voor mogelijkheden je bij deze online bank hebt? Je leest het in deze review.

Tip: Tot eind 2020 is er een actie geldig waardoor je 50% korting krijgt op het eerste jaar.

Waarom kies je voor Knab?
 • Knab is een betrouwbare en goedkope Nederlandse internetbank
 • Gratis meerdere betaalrekeningen en creditcard
 • Online bankieren via een gebruiksvriendelijke app
 • Goede klantenservice die je elke dag van de week telefonisch te woord staat
Vergelijk alle banken

Een rekening aanvragen bij Knab

blank

Wil je graag een rekening openen bij Knab? Dan kun je dit erg simpel doen via de Knap app. Deze kun je op je telefoon installeren, waarna je de aanvraag kunt starten.

Hoe werkt het?

Het openen van een rekening kost je niet meer dan 10 minuten. Het fijne is dat je het gewoon vanuit je luie stoel kunt regelen. Het enige wat je nodig hebt, is:

 • de Knap app op je smartphone
 • je paspoort of ID-kaart

Nadat je de app hebt geïnstalleerd, kun je starten met de aanvraag. Hiervoor dien je je persoonlijke gegevens in te vullen en je paspoort of ID te scannen met de camera van je telefoon. Vervolgens is het nodig om €0.01 over te maken vanaf een betaalrekening die op jouw naam staat, zodat de bank er 100% zeker van is dat ze daadwerkelijk een aanvraag van jou ontvangen.

Na het beantwoorden van alle vragen en het opgeven van je gegevens, kies je een pincode en moet je akkoord gaan met de voorwaarden. Hierna gaat Knab met jouw aanvraag aan de slag. Dit kan tot maximaal 5 werkdagen duren. Na goedkeuring wordt je betaalpas binnen 3 tot 5 dagen bij te thuis bezorgd.

Vereisten voor het openen van een rekening

Als je een rekening wilt openen bij Knab, zijn er een aantal vereisten waaraan je moet voldoen. Zo dien je:

 • minimaal 18 jaar oud te zijn
 • beschikking te hebben over Burgerservicenummer (BSN)
 • een Nederlands woonadres te hebben
 • vrij te zijn van belastingplicht in de VS

Mogelijkheden

Bij Knab heb je de mogelijkheid om meerdere betaalrekeningen en/of spaarrekeningen te openen als je een pakket afsluit. Dit is vooral erg handig als je graag verschillende rekeningen wilt gebruiken voor verschillende (spaar)doelen, zonder dat je voor iedere rekening afzonderlijk dient te betalen.

Gratis creditcard

De gratis creditcard is daarnaast ideaal voor mensen die graag zo’n kaart willen gebruiken. Je hebt de keuze uit een American Express Green Card of een Knab Visa Card. De American Express Green Card is het eerste jaar gratis, daarna kun je te maken krijgen met extra kosten. Zo zul je €5,50 per maand voor de kaart moeten betalen als je niet minimaal €1500,- per jaar uitgeeft met de kaart.

De Knab Visa Card is gratis. Je kunt eventueel zelfs zonder extra kosten een partnerkaart aanvragen voor je partner.

Beleggen

Wil je graag geld beleggen? Dat kan met Knab Beleggen. Beleggen kan al vanaf €100,- en is mogelijk met een Knab Plus pakket. Je kunt eenmalig of periodiek geld inleggen, waarna de experts van de bank voor je aan de slag gaan met het beleggen van je geld. Zo is ervaring met beleggen niet nodig.


Verschillende abonnementen/pakketten

blank

Als je een rekening wilt openen bij Knab, dan heb je de keuze uit diverse pakketten. Hieronder bespreken we de mogelijkheden die je hebt.

Knab Plus

Knab Plus is een pakket waarbij je tot wel 5 betaalrekeningen kunt openen waarop je rente ontvangt. Daarnaast heb je ook nog eens de mogelijkheid om een onbeperkt aantal spaarrekeningen te openen. Andere kenmerken van dit pakket zijn:

 • voor elke betaalrekening krijg je een betaalpas
 • optioneel: een gratis creditcard aanvragen
 • vanaf €100 beleggen
 • €50 cadeau bij overstappen naar Knab
 • tot eind 2019: 1e jaar 50% korting
 • dagelijks opzegbaar

Knab Samen

Knab Samen is ideaal voor wie graag samen met zijn/haar partner een pakket wil delen. Ook bij dit pakket kun je 5 betaalrekeningen met rente openen. Ook kun je onbeperkt spaarrekeningen openen. Handig als jullie graag voor ieder spaardoel een aparte rekening willen gebruiken. Andere voordelen zijn:

 • allebei een eigen betaalpas voor elke rekening, met zelfgekozen pincode
 • optioneel: allebei een gratis creditcard aanvragen
 • beleggen vanaf €100
 • €50 cadeau bij overstappen
 • tot eind 2019: 1e jaar 50% korting

Knab Zakelijk

Knab Zakelijk is ideaal voor zzp’ers en kleine ondernemers. Als je een zakelijk pakket afsluit krijg je toegang tot wel 5 betaalrekeningen met bankpas. Andere voordelen zijn:

 • rente op je betaalrekening
 • 1000 gratis transacties per jaar
 • zoveel zakelijke spaarrekeningen als je wilt (handig voor potjes als btw en inkomstenbelasting)
 • boekhoudkoppeling met 11 boekhoudpakketten
 • starterspakket voor de startende zzp’er
 • tot eind 2019: 1e jaar 50% korting
 • optioneel: mobiele pin te bestellen (tegen betaling)

De kosten

De kosten voor een bankpakket bij Knab zijn dus, ongeacht welk pakket je kiest, 6 Euro per maand. Hieronder zetten we de extra kosten waar je mee te maken kunt krijgen als je voor een pakket bij Knab kiest, voor je op een rijtje.

Kaart

De betaalpassen van Knab zijn allemaal gratis. Ook een vervangende pas bij verlies of diefstal is gratis.

Daarnaast kun je ook nog voor een creditcard kiezen. Hierbij kun je kiezen uit een American Express Green Card of een Knab Visa Card. De kaart van Knab zelf is gratis, maar de American Express Green Card kan na het eerste jaar geld gaan kosten als je er niet meer dan 1500 euro per jaar mee uitgeeft.

Geldopname

Geldopnames in eurolanden zijn helemaal gratis. Geldopnames buiten eurolanden kosten je 0,5% koersopslag over het opgenomen bedrag in euro.

Wil je geld opnemen met je Knab Visa Card? Dan betaal je 2% van het opgenomen bedrag met een minimum van €4,95.

Overschrijving

Het overboeken van geld is in veel gevallen gewoon gratis. Dit is in ieder geval zo als je euro’s overmaakt naar landen binnen SEPA. Maak je geld over in een vreemde valuta of wil je geld overmaken naar landen buiten SEPA in euro? Dan krijg je te maken met extra kosten. Betalen in een vreemde valuta naar landen binnen SEPA kost je €15,-. Geld overmaken naar landen buiten SEPA kost je €15,- plus een koersopslag van 0,1%.

Ook voor een spoedoverboeking worden extra kosten berekend. Hier betaal je €4,50 voor. Voor een betaling in een vreemde valuta met je Knab Visa Card betaal je 1,8% koersopslag.


Knab App

blank

De Knab App is een handige app, waarmee je altijd en overal je bankzaken kan regelen. De app is te downloaden via de App Store (iOS) of via Google Play (Android).

Het inloggen op de app kan onder andere met Face ID, Touch ID of met een persoonlijke toegangscode. Deze methodes worden ook gebruikt voor het bevestigen van een betaling. Zo hoef je niet meer aan de gang met je bankpas en een reader om een betaling te voltooien.

Het betalen via een QR-code is daarnaast heel handig als je via een ander apparaat (bijvoorbeeld je pc) een betaling via iDEAL wilt doen. Je opent hiervoor de app, scant vervolgens de code en rond de betaling zo supersnel af.

Andere voordelen van de app:

 • betaalverzoeken versturen
 • alle geldautomaten bij jou in de buurt vinden
 • je (spaar)rekeningen personaliseren met een naam (bijvoorbeeld het doel) en een foto
 • je kunt verschillende spaardoelen aanmaken
 • zelf je paslimiet wijzigen
 • je pas blokkeren bij verlies of diefstal
 • de actuele wisselkoers bekijken
 • je uitgaven bijhouden in het digitaal kasboek
 • chatten met de klantenservice van Knab

Internet Bankieren

Doe je het bankieren liever niet via de app, maar via je computer? Dan is dit ook gewoon mogelijk. Afgezien van het aanvragen van een pakket, kun je namelijk gewoon al je bankzaken via je pc of laptop regelen. Hiervoor kun je evengoed gebruikmaken van de app op je smartphone om supersnel in te loggen en betalingen te doen zonder card reader. Maar je kunt ook gewoon zonder de app je bankzaken regelen, zoals je dat misschien gewend bent.

Kun je via iDEAL betalen met Knab?

Ja, Knab is een Nederlandse bank die betalen via iDEAL ondersteund.


Andere services van Knab

Naast het openen van betaal- en spaarrekeningen, heeft Knab nog diverse andere services.

Financieel overzicht

Onder het kopje ‘financieel overzicht’ vind je een aantal handige tools om inzicht te krijgen in jouw uitgaven en inkomsten. Zo vind je er een online huishoudboekje, waarin je kunt zien wat je uitgeeft en waaraan je dat doet.

Ook kun je kiezen voor het slim beheren van je saldo. Hierbij wordt er automatisch geld naar je spaarrekening geboekt als je saldo op je betaalrekening hoog is. Of kun je het juist andersom laten doen om rood staan te voorkomen.

Het financieel plan geeft je daarnaast inzicht over hoeveel je nog zult moeten sparen voor je pensioen of wat er zal gebeuren als je minder zou gaan werken. Daarnaast vind je er handige financiële tips voor jouw situatie.

Beleggen

Eerder in deze review is het al even benoemd, maar bij Knab kun je ook beleggen. Je kunt dit al doen met een inleg vanaf €100 die door de experts voor je wordt belegd. Hierbij kun je profiteren van lage beheerkosten. Voor het beleggen betaal je €1 per maand aan servicekosten en een percentage over het belegd vermogen voor het beheer daarvan.

Crowdfunding

Ondernemers kunnen via de crowdfunding van Knab geld lenen of investeren. Dit gaat om leningen vanaf €25.000 en over investeringen vanaf €100.

Wil je geld lenen? Dan kun je door middel van crowdfunding een bedrijfslening van €25.000 tot 2,5 miljoen krijgen. Deze lening wordt gefinancierd door potentiële investeerders.

Wil je geld investeren? Dan kun je dit vanaf €100 doen. Hierbij kun je zelf bepalen waarin je wilt investeren en in ruil daarvoor krijg je een aantrekkelijke bruto rente.

Verzekeren

Via Knab kun je je ook zakelijk verzekeren. Zo bieden ze interessante kortingen als je via hen een verzekering afsluit bij een partij met wie ze samenwerken. Zo kun je flink besparen op je bedrijfsverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekering of je zorgverzekering.

Hypotheken

Via Knab kun je onafhankelijk hypotheekadvies krijgen. Door middel van allerlei tools helpen de adviseurs van de partner van Knab Finzie je om de meest aantrekkelijke hypotheek/aanbieder te vinden. Hierbij kijken ze niet alleen naar jouw situatie, maar ook naar de meest aantrekkelijk voorwaarden en rente. De eerste afspraak kan bij jouw thuis, telefonisch, via de webcam of op locatie plaatsvinden. Deze afspraak is gratis en vrijblijvend.

Wil je weten hoeveel geld je zou kunnen lenen en/of of je jouw droomhuis zou kunnen kopen? Dan kun je gebruikmaken van de handige berekentools die Knab op de website heeft staan.


De service van Knab

blank

Knab heeft geen fysieke bankkantoren. Dat betekent dat je alles wat geregeld moet worden online of eventueel via de telefoon zult moeten doen. Sommige mensen kunnen dit vervelend vinden, maar ondanks dat de klantenservice van Knab niet face-to-face is, is hij wel heel prettig.

Bereikbaarheid

De klantenservice is 7 dagen per week van 8.00 tot 22.00 uur bereikbaar. Heb je een vraag? Dan kun je daar dus elke dag van de week antwoord op krijgen.

Om contact te krijgen met een van de medewerkers kun je bellen, maar je kunt ook gebruikmaken van de handige chat.

Chat | Supersnel antwoord op jouw vraag

Via de app of de website kun je gebruikmaken van de chat van Knab. Dit is ideaal als je een snelle vraag hebt. Vaak heb je op deze manier al binnen een paar minuten antwoord op jouw vraag.


Conclusie; Voordelen en Nadelen

Knab is een veelzijdige bank die voor veel mensen ideaal kan zijn. Je kunt tegen een vast bedrag per maand meerdere betaal- en spaarrekeningen openen, hebt toegang tot gratis betaalpassen en kunt zelfs gratis een creditcard aanvragen. Daarnaast is de klantenservice goed bereikbaar en kun je snel geholpen worden met jouw vraag. Het nadeel aan de bank zijn de relatief hoge kosten per maand, die voor mensen die enkel en alleen op zoek zijn naar een betaalrekening niet erg aantrekkelijk zijn. Ook de vrij hoge kosten voor overboekingen in vreemde valuta kunnen een nadeel zijn. Net als de extra kosten voor een spoedoverboeking.

Pluspunten
 • Bankrekening openen via app
 • Rente op je betaalrekening
 • Gratis betaal- of spaarrekeningen
 • Creditcard is gratis
 • Handige mobiele app
 • Relatief hoge rente op je spaargeld
 • Verschillende spaarvormen (Flexibel, Kwartaal en Deposito)
 • Tot 100.000 euro beschermd
 • 7 dagen per week klantenservice
 • Handige chat voor vragen
Minpunten
 • Vast tarief van €6 ongeacht aantal bankrekeningen
 • Geen fysieke bank
 • Aanvraag rekening duurt enkele dagen
 • Automatische boekhoudkoppeling vrij beperkt
 • Koersopslag van 0,5% in EU landen
 • Extra kosten Betalingen buiten EER
foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Beoordeling Knab

 • 0,03% rente op je betaalrekening
 • €60 per jaar
 • Actie: eerste jaar 50% korting
Vergelijk banken
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies