Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

Rabobank Bankrekening openen? Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt: 2 augustus 2022

De Rabobank is een Nederlandse bank met tientallen verschillende producten. Er zijn betaalrekeningen, beleggingsrekeningen en verzekeringen voor iedereen die zijn geldzaken wilt regelen. Maar hoe presteert de bank? En wat bieden ze precies aan? In deze review kom je erachter op de Rabobank de geschikte bank is voor jou.

Waarom kies je voor Rabobank?
 • Alles-in-één bank
 • Duurzame beleggingen
 • Gratis creditcard bij sommige rekeningen
Vergelijk alle banken

Rekening aanvragen

blank

De Rabobank is samen met nog een handjevol andere banken de enige bank die nog fysieke kantoren heeft. Dat kan een voordeel zijn wanneer je liever niets online regelt. Gelukkig heeft de Rabobank die optie dus ook. Je kunt met je ID-bewijs naar de bank gaan en zo binnen enkele minuten een rekening openen. Heb je daar geen tijd voor of wil je het gewoon thuis doen? Dan kan het zowel via de app als op de website van de bank. Er zijn dus drie manieren om de rekening aan te vragen. Omdat je tijdens de online aanvraag een kopie of foto van je paspoort of ID-bewijs nodig hebt, kan het handig zijn om die voor de aanvraag alvast op je PC te zetten. Heb je die mogelijkheid niet, dan is de app een handigere keuze, omdat je daar tijdens het aanvraagproces een foto kunt maken van je document.

Wat heb je nodig?

Niet iedereen kan zomaar een rekening aanvragen bij de Rabobank. Je moet voldoen aan een aantal voorwaarden om de rekening te kunnen openen. Dat zijn:

 • Je moet minimaal 18 jaar zijn.
 • Je moet een BSN (Burger Service Nummer) hebben.
 • Je moet woonachtig zijn in Nederland.
 • Je hebt een kopie of foto van je ID-bewijs nodig.

Mogelijkheden

blank

De Rabobank is één van de grootste banken van Nederland. Het is dus niet zo vreemd dat de bank al volledig onderdeel is van onze samenleving. Je kunt er terecht voor je creditcards, verzekeringen, beleggingen, maar ook hypotheken. Hieronder meer uitleg over de mogelijkheden bij de Rabobank.

Creditcard

Een creditcard is onmisbaar wanneer je op reis gaat. Hotelkamers, vliegtickets en andere kosten kunnen vaak alleen afgerekend worden met een creditcard. Om ervoor te zorgen dat iedereen bij de Rabobank een geschikte creditcard heeft, zijn er twee varianten.

RaboCard: De RaboCard is de standaard creditcard van de Rabobank. Je ontvangt hem bij het BasisPakket of TotaalPakket.
Rabo GoldCard: Een creditcard met een hoger bestedingslimiet(> €2500,-) en langere aankoopverzekering.

De RaboCard kun je aanvragen bij je BasisPakket. Daar zit de creditcard namelijk niet standaard in het pakket, maar is hij wel gratis. In sommige gevallen is het handiger om het TotaalPakket af te sluiten. Daar lees je verderop meer over.

Beleggen

Een andere optie van de Rabobank is beleggen. Heb je spaargeld, maar weet je niet wat je ermee moet doen? Beleggen is een goede manier om je geld voor jou te laten werken. Na enkele jaren beleggen kun je er vaak een mooi bedrag aan overhouden. Je kunt kiezen voor Rabo Beheerd Beleggen, waarbij experts namens jou beleggingen doen. Ook is er Rabo Zelf Beleggen, waarbij je zelf bepaalt waarin je belegt. Op de website van de Rabobank kun je zelf bereken wat jouw beleggingen aan rendement kunnen opleveren.

Hypotheek

Iedereen die een huis koopt heeft een hypotheek nodig. De Rabobank is één van de Nederlandse hypotheekverstrekkers die dat voor jou kan regelen. De bank heeft eigen hypotheekadviseurs in dienst en je kunt eenvoudig zelf uitrekenen hoe hoog je maximale hypotheek bij de bank zou zijn.

Verzekeringen

Er zijn in je leven behoorlijk wat verzekeringen die je moet afsluiten. Het is daarom mooi meegenomen als je die op één plek kunt afsluiten. De Rabobank biedt een groot aantal verzekeringen aan, in samenwerking met Interpolis. Zo sluit je onder andere heel eenvoudig de volgende verzekeringen af:

 • Woonverzekering
 • Hypotheekbescherming
 • Inboedelverzekering
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Auto-/ fiets- / motorverzekering
 • Zorgverzekering
 • ORV-verzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Ongevallenverzekering
 • En nog veel meer…

Verschillende kaarten/abonnementen

De Rabobank heeft voor bijna iedereen wel een rekening te bieden. Kinderen, studenten, alleenstaanden, samenwonenden of ondernemers. Hieronder lees je meer over de verschillende kaarten en bijbehorende abonnementen.

Betaalrekeningen

De Rabobank biedt drie verschillende pakketten aan voor een gewone betaalrekening.

Rabo DirectPakket

Het Rabo DirectPakket is de meest gekozen betaalrekening bij de Rabobank. Het is ook het meest voordelige pakket van de bank. Je krijgt bij dit pakket een betaalrekening, je kunt online bankieren en je ontvangt een betaalpas.

Rabo BasisPakket

Het Rabo BasisPakket is twee keer zo duur als het DirectPakket. Je ontvangt hier dezelfde opties als bij het DirectPakket, maar je kunt gratis een creditcard bij de rekening aanvragen. Met dit pakket is het ook mogelijk om tegen een extra vergoeding papieren rekeningafschriften thuis te ontvangen.

Rabo TotaalPakket

Het Rabo TotaalPakket is het duurste pakket van de RaboBank. Je krijgt hiermee dezelfde opties als bij het BasisPakket, dus de creditcard is inclusief. Daarnaast kun je ook nog een extra (gratis) optionele betaalpas aanvragen. Je krijgt ook diverse kortingen, waaronder op een reisverzekering.

Rekeningen voor studenten, jongeren en kinderen

 • Rabobank pinpin (kinderen)
 • Rabobank Passi (jongeren)
 • Rabobank Studentenpakket (studenten)

De Rabobank biedt ook rekeningen voor studenten en jongeren. Dat zijn de Rabo JongerenRekening (Passi) en het Rabo StudentenPakket. De JongerenRekening is gratis en bij de aanvraag ontvang je een gratis welkomstcadeau. Het Studentenpakket is ook gratis. Daarbij heb je de mogelijkheid om tegen betaling een creditcard aan te schaffen. Je krijgt ook studentenkortingen bij Interpolis verzekeringen.

Gezamenlijke rekening

Woon je samen en wil je boodschappen doen van één rekening? Dan is het mogelijk de drie betaalrekeningen van de Rabobank ook in de vorm van een gezamenlijke rekening aan te schaffen. In dat geval krijg je dezelfde opties, maar altijd met twee betaalpassen erbij. Ook ontvang je korting op je Rabobank Hypotheek wanneer je een gezamenlijke rekening opent.

Zakelijk

Ondernemers kunnen ook een rekening afsluiten bij de Rabobank. Er zijn verschillende opties, zowel voor startende ondernemers als ondernemers die al meer dan één jaar ondernemer zijn. De kosten voor de rekeningen zijn ook afhankelijk van het pakket dat je afsluit. In sommige gevallen krijg je er een boekhoudtool bij.


Kosten

De Rabobank heeft verschillende producten. Benieuwd wat je ervoor moet betalen? Hieronder zie je alle tarieven van de hierboven genoemde pakketten en rekeningen.

Betaalrekening + betaalpas(sen)

 • Rabo DirectPakket: € 1,55 per maand (€ 2,95 als gezamenlijke rekening)
 • Rabo BasisPakket: € 2,90 per maand (€ 3,65 als gezamenlijke rekening)
 • Rabo TotaalPakket: € 4,80 per maand (€ 4,80 als gezamenlijke rekening)
 • Rabo JongerenRekening: Gratis
 • Rabo StudentenPakket: Gratis
 • Zakelijke rekening: Eerste 6 maanden als startende ondernemer gratis. Daarna € 9,95 per maand

Geldopname in het buitenland

Geld opnemen is bij de Rabobank altijd gratis, zolang je dat in Nederland doet. Ga je naar een land dat buiten de Eurozone ligt? Dan betaal je de volgende tarieven:

 • Geld opnemen bij een geldautomaat: € 0,- tot € 3,50 + 1,20% koersopslag
 • Geld pinnen in een winkel of restaurant: 1,2% koersopslag

Geld overschrijven

Geld overschrijven is altijd gratis bij de Rabobank. Toch komen er wel kosten aan te pas wanneer je Euro’s overmaakt naar een buitenlandse rekening, dus in andere valuta. In dat geval betaal je € 7,00 per transactie + 0,1% bij OUR overstorten. Een OUR overstorting betekent dat jij alle extra kosten op je neemt. Door te kiezen voor Shared (SHA) deel je deze kosten met de ontvanger van het geld. Zij betalen in dat geval de + 0,1%.

Contant geld storten

Wil je contant geld storten op je Rabo rekening? Dan betaal je daar per storting € 1,50 voor. Je kunt bij de meeste Rabobank filialen een contante geldstorting doen. Let er wel op dat je de bankpas meeneemt van de rekening waar het op moet komen. Het kan ook op een andere rekening dan die van jou, maar dan betaal je € 9,00 per storting.


Rabo App & Internetbankieren

blank

De Rabobank App werd jaren geleden door veel gebruikers slecht bevonden. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. De app krijgt goede reviews en het tij lijkt gekeerd. Voor het aanmelden heb je de Rabo Scanner nodig en ook je bankpas. Je moet vervolgens wat verificatiecodes intypen en je account is gemaakt. In de app is het niet mogelijk om screenshots te maken. Soms vervelend, maar wel zeer goed beveiligd dus.

In de app kun je nieuwe betaalrekeningen openen, je eigen saldo inzien en betalingen doen. Ook kun je betaalverzoekjes sturen via Whatsapp. Eenmaal in de app kun je ervoor kiezen om bepaalde bedragen zonder de Rabo Scanner over te kunnen maken. Dat kan dan met een vijfcijferige code of vingerafdruk. Ook zie je in één overzicht al je overige producten bij de bank. Je ziet je creditcardafschriften en verzekeringen bijvoorbeeld allemaal staan. Heb je een vraag? Dan open je in de app een chatvenster en kun je met een medewerker chatten. Om de app met meerdere personen op één toestel te gebruiken kun je verschillende profielen instellen.

Internetbankieren

Zoals je leest kun je met de app eigenlijk alles doen wat je nodig hebt. Deze opties komen ook allemaal terug in je eigen beveiligde bankomgeving op de website van de Rabobank. Je kan inloggen door middel van je Rabo Scanner, wachtwoord en door middel van de app. Eenmaal ingelogd kun je al je bankzaken inzien en regelen.

Service

De Rabobank is bijna op iedere manier bereikbaar. Je kunt langsgaan op kantoor, mailen, bellen, chatten, Twitteren of Facebook-en. Er is dus altijd wel een methode om met een servicemedewerker in contact te komen. De snelheid van die service is overigens ook prima. We kregen binnen 10 minuten antwoord op een berichtje via Facebook terwijl we deze review aan het schrijven waren. Een prima snelheid dus.


De Rabobank is een goede bank wanneer je zoekt naar een plek waar je al je bankzaken in één kunt regelen. Van jongerenrekening tot zakelijk pakket, en van inboedelverzekering tot hypotheek. De Rabobank is in staat om alles te bieden. Het is niet de goedkoopste bank van Nederland, maar het is een bank waarvan je het gevoel krijgt dat hij niet snel zal omvallen.

Pluspunten
 • Verschillende pakketten mogelijk
 • Apple Pay ondersteuning
 • Fysieke bank, dus je kunt langs met vragen
 • Soms gratis creditcard
Minpunten
 • Bij sommige acties de Rabo scanner nodig
 • Enkele pakketten hebben een hoge prijs
foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Beoordeling Rabobank

 • 0,03% rente
 • Vanaf € 18,60 per jaar
 • Soms leuke extra's bij je aanvraag
Vergelijk banken
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies