Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

Regiobank Bankrekening openen? Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt: 2 augustus 2022

De Regiobank positioneert zich als een bank die het anders doet dan de meeste banken. Zo beweert de bank een persoonlijke bank te zijn, waarbij u zelf kiest hoe u uw geldzaken regelt. Maar hoe vertaalt dat zich naar de realiteit? En hoe zit het eigenlijk met de bankproducten van de Regiobank? In deze review kom je erachter hoe de bank werkt en zie je onder andere of de bank écht zo snel reageert als wordt beloofd.


Aanvragen bankrekening bij Regiobank

blank

Wil je een rekening aanvragen bij Regiobank, dan kun je die maar op één manier openen. Dat is door een afspraak te maken bij een adviseur van de bank. Gelukkig zijn er in Nederland meer dan 500 kantoren waar je terecht kan. Er is er dus altijd eentje in de buurt. Voordat je de rekening gaat openen, moet je op de website van de Regiobank eerst enkele digitale formulieren invullen. Vervolgens selecteer je het dichtstbijzijnde kantoor dat is aangesloten bij de Regiobank. Nadat je afspraak bevestigd is kun je daar langs gaan om de papieren te controleren. Om de rekening te openen moet je voldoen aan de volgende eisen:

 • Je bent tenminste 18 jaar
 • Je bent woonachtig in Nederland
 • Je hebt een geldig Nederlands ID-bewijs of paspoort
 • Je bent belastingplichtig in Nederland

Nadat de adviseur al je gegevens heeft goedgekeurd, word je in het systeem van de Regiobank ingevoerd en wordt de rekening aangemaakt. Binnen vijf werkdagen ontvang je dan een envelop in de brievenbus met daarin je bankpas en digipas. Vanaf dat moment kun je zelf al je bankzaken gaan regelen. Ondanks dat je de bankrekening maar op één manier kan aanvragen, is het proces wel redelijk soepel. En omdat er altijd een adviseur bij jou in de buurt is, kost het je ook niet zoveel tijd. Tot zover klopt het dus wel dat de bank een persoonlijke uitstraling heeft.


Mogelijkheden

blank

De Regiobank wil op een persoonlijke manier ondernemen en er voor iedere Nederlander zijn. Dat zie je ook duidelijk terug in de producten die de bank biedt. Er zijn bijvoorbeeld producten voor particuliere klanten, zakelijke klanten, wanneer je een huis wilt kopen of wanneer je graag wilt sparen voor later. Hieronder zie je alle mogelijkheden die de bank biedt.

Creditcard

De Regiobank heeft een eigen Visa creditcard die je bij het ICS aanvraagt. Het limiet op de kaart hangt af van je netto maandsalaris, wat je bij de aanvraag in moet vullen. Alle aankopen met de kaart zijn 180 dagen verzekerd via een aankoopverzekering. Daarbij biedt de creditcard een aanvullende reisverzekering en de mogelijkheid om gespreid terug te betalen.

Hypotheek

Denk je erover om een huis te kopen? Je kunt in dat geval ook terecht bij de Regiobank. De bank heeft eigen hypotheekadviseurs in dienst die jou kunnen assisteren bij het kiezen van een geschikte hypotheek. Het maakt in dat geval niet uit of je een eerste huis gaat kopen, wilt verhuizen of je hypotheek wilt oversluiten voor een lagere rente.

Zakelijk

Ben je ondernemer of heb je een vereniging? Dan kun je ook voor een zakelijke rekening bij Regiobank terecht. Er zijn drie producten die je als ondernemer of vereniging kunt afsluiten. Dit zijn ze:

MKB Rekening
Deze rekening is speciaal voor ZZP’ers en kleine ondernemers die maximaal 1.250 transacties op jaarbasis doen. Je krijgt bij deze rekening ook een zakelijke betaalpas en de mogelijkheid om in te loggen in de zakelijke omgeving. Hier doe je eenvoudig batchbetalingen en zie je in één oogopslag hoe de balans van je bedrijf ervoor staat. De kosten voor de MKB Rekening bedragen € 9,50 per maand.

V&S Rekening
Heb je een vereniging of stichting, dan kun je de V&S Rekening van Regiobank afsluiten. Voor € 9,50 per maand krijg je 500 transacties per jaar gratis, ontvang je een betaalpas en kun je een aanvullend incassocontract afsluiten. Hiermee kun je eenvoudig de contributie van de leden innen, zonder dat daar uren tijd ingestoken hoeven te worden. Ook zijn met deze rekening batchbetalingen mogelijk.

Meerkeuze Sparen
De Meerkeuze Sparen rekening is speciaal voor ondernemers die zakelijk willen sparen. Je kunt op één rekening een deel variabele en vaste rente krijgen, door bepaalde delen vrij opneembaar te maken en andere delen voor langere tijd vast te zetten. Het variabele deel heeft een rentepercentage rond de 0,01% en het vaste deel kan oplopen tot 0,8% rente. De minimuminleg voor het vaste deel is 15.000 euro.

Sparen

Het is bij Regiobank erg eenvoudig om een spaarrekening te openen. Die rekeningen zijn overigens ook allemaal voorzien van verschillende doelen. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende spaarrekeningen afsluiten:

 • Spaar-op-maat Vrij: Je ontvangt een variabele rente, en het spaargeld mag je zelf vrij opnemen. Je mag ook tussentijds inleggen.
 • Keuzedeposito: Je kiest een looptijd van 1 tot 10 jaar. De rente staat vast en je minimale inleg moet 500 euro zijn.
 • Groeirente: Hierbij wordt de spaarrente verhoogt naarmate je geld er langer op staat. Het loont dus om het geld er zo lang mogelijk op te laten staan. Maximale looptijd van 5 jaar.
 • Eigen Huis Sparen: Dit kun je gebruiken als spaarpot voor een eigen woning. De inleg is vrij en je kunt de hele som ook op ieder moment opnemen.

Al deze spaarrekeningen kunnen ook gekoppeld worden aan de app van Regiobank. Zo kun je dus altijd bijhouden hoeveel geld je al gespaard hebt en hoeveel geld je nog opzij moet zetten om je spaardoel te behalen. Tegenwoordig moet je alleen niet verwachten dat de rente hoog is. Op geen enkele van de bovenstaande spaarrekeningen krijg je namelijk een hoge rente. Bij een looptijd van 1 jaar ontvang je bij de Keuzedeposito namelijk slechts 0,05% rente. Bij 10 jaar is die rente opgelopen tot 0,8%. Dat is op dit moment de hoogste rente die de spaarrekeningen van Regiobank te bieden hebben. Met 10.000 euro zou je dan na één jaar 80 euro rente verdiend hebben.


Verschillende kaarten/abonnementen

blank

Regiobank houdt het graag simpel met het aanbieden van bankrekeningen en pakketten. Er zijn daarom maar twee mogelijkheden om af te sluiten. Hoewel dat zorgt voor overzicht, beperkt het wel je opties om bijvoorbeeld een pakket inclusief creditcard te kiezen. Dit soort voordeelpakketten zijn er bij de Regiobank dus niet.

Plus Betalen

De Plus Betalen rekening is de standaard bankrekening van de Regiobank. Wanneer je de bankrekening afsluit ontvang je een betaalpas, een rekeningnummer en je kunt bankieren via de app of via internet. Ook krijg je een kaartlezer waarmee je in kunt loggen in de app of bij internetbankieren. Het is mogelijk om een creditcard te koppelen aan deze rekening. Ook kun je met deze rekening tot maximaal 2.500 euro rood staan. Hier moet je wel eerst toestemming voor krijgen.

Jongerenbetaalrekening

De Jongerenbetaalrekening van de Regiobank is bedoeld voor jongeren en studenten tussen de 18 en 27 jaar. De rekening is gratis en biedt ook de functie Mobiel Betalen gratis aan. Ook ontvang je een betaalpas en zijn de bankzaken zowel in de app als online te regelen. Het is met deze rekening mogelijk om een creditcard te koppelen, maar ook om tot maximaal 500 euro rood te staan. Het is overigens ook mogelijk om je eigen pincode te kiezen.

Mobiel betalen

Bij Regiobank heb je de mogelijkheid om met je telefoon af te rekenen. Dat gebeurt door middel van een NFC chip in je telefoon die gelinkt is met je bankrekening. Je kunt met Mobiel Bankieren altijd maar een maximaal bedrag afrekenen. Dat maximum ligt op 25 euro per betaling. Hoewel Mobiel Betalen bij de meeste andere banken gratis is, moet je er bij Regiobank wel voor betalen. Het is slechts € 0,50 per maand, maar het is wel een extra kostenpost. De optie is bij de Jongerenbetaalrekening overigens gratis.


Kosten

De kosten voor een bankrekening zijn belangrijk. Alleen op die manier kun je de afweging maken of een bankrekening bij je past. Ook zie je dan zelf of het aantal opties van de rekening de eventuele hogere kosten verantwoordt. Hieronder zie je alle kosten op een rijtje. Van het aanvragen van een tweede betaalpas tot het overstorten van geld naar een buitenlandse rekening.

Betaalpas en extra pas

Voor de standaard betaalrekening van Regiobank (Plus Betalen) betaal je € 2,45 per maand, oftewel € 29,40 per jaar. Voor dat geld ontvang je één betaalpas, internetbankieren, de app en maak je gebruik van de overstapservice. Wil je een extra betaalpas, dan betaal je € 0,63 per maand, oftewel € 7,56 per jaar. Bij een gezamenlijke rekening ontvang je 25% korting op een tweede betaalpas.

De Jongerenbetaalrekening van Regiobank is gratis totdat je 27 jaar bent. Daarna wordt de rekening omgezet in de Plus Betalen rekening en betaal je € 29,40 per jaar. Ook moet je dan gaan betalen voor de Mobiel Betalen functie.

Geldopname en pinnen in het buitenland

Je kunt met je Regiobank betaalpas overal in Nederland gratis geld pinnen, net als in andere eurolanden. Je moet wel betalen wanneer je geld pint in landen buiten de EU, of in andere valuta dan euro’s. Hieronder zie je alle geldende tarieven voor betalen in het buitenland, of overschrijvingen naar het buitenland:

Buitenlands geld uit een geldautomaat halen
Vaste kosten van € 4,- per transactie.

Buitenlands geld afrekenen in winkels & restaurants
Vaste kosten van € 0,30 per transactie.

Overschrijving naar buitenlandse rekening
Vaste commissie van 0,1 % + 0,15% extra kosten. Bij een Shared (SHA) betaling betaalt de ontvanger deze 0,15% extra. In het geval van een OUR betaling, betaal jij deze kosten. Je kunt hier tijdens het overmaken zelf een keuze in maken.

Contant geld storten

Bij veel banken is het niet mogelijk om contant geld te storten. Je wordt dan al snel daar GWK kantoren gestuurd, waar je soms met moeite toestemming krijgt om het geld te storten. Andere banken vragen soms wel 6 euro om één keer contant geld te storten. Gelukkig werkt het bij Regiobank een stuk soepeler. Daar kun je namelijk heel eenvoudig bij een financieel adviseur bij jou in de buurt terecht, zolang ze een kluis hebben. Zij zorgen er dan voor dat het geld op jouw rekening wordt gestort. Die service is ook helemaal gratis.


Regiobank App

blank

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder een app. Of het nou is om een Tikkie te versturen, je saldo nog even te checken voor je gaat afrekenen of om onderweg een vergeten factuur te betalen. De Regiobank biedt gelukkig ook een app. Die is eenvoudig, maar biedt wel alles wat je nodig hebt. Zo zie je in één oogopslag je betaalrekeningen, je spaarrekeningen en je hypotheek in de app. Het is ook mogelijk om spaarpotten te maken in de app.

Zo zie je zelf je voortgang en weet je welke spaarpotjes nog iets sneller gevuld moeten worden. Ook op je betaalrekening krijg je veel inzichten. Zo is het mogelijk om je betalingen te labelen en vervolgens terug te zien in één handig overzicht dat kan dienstdoen als je digitale kasboek. Zo maak je bijvoorbeeld eenvoudig onderscheid tussen wonen, huishouden, vrije tijd en vervoer.

Internetbankieren

Internetbankieren bij Regiobank werkt net zo overzichtelijk als bankieren in de app. Je hebt een digipas of digicode nodig om in te loggen bij de bank. De digipas is een apparaatje waar je je betaalpas in moet steken om in te loggen. De digicode bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Eenmaal ingelogd heb je de mogelijkheid om al je bankzaken te regelen, nieuwe rekeningen te openen of zelfs je Regiobank Hypotheek te raadplegen. Door één keer in te loggen kun je dus je hele huidige financiële situatie bekijken, en actie ondernemen waar nodig. De website wint wellicht geen prijs voor het ontwerp, maar uiteindelijk gaat het erom dat je al je informatie snel kunt vinden. En dat is bij Regiobank zeker het geval.


Service

Regiobank is een bank die het qua service iets anders aanpakt dan de grote banken. Waar grote banken vaak een tien of twintigtal kantoren hebben in de grote steden, werkt Regiobank vooral vanuit de kleinere regio’s. De bank werkt samen met honderden financiële adviseurs, door het hele land verspreid. Dit zijn vaak onafhankelijke hypotheekadviseurs en financieel adviseurs die een eigen kantoor hebben.

Naast producten van Regiobank, verkopen zij dus ook andere producten. Dit is een unieke samenwerking, waardoor regiobank zonder grote kantoren toch een landelijke dekking heeft. Op veel locaties kun je ook nog eens zonder afspraak binnenstappen voor een goed gesprek en een kop koffie. Zelfs als je nog geen klant bent. De service van Regiobank zit dus wel goed.

Bereikbaarheid

Kijken we verder naar de service van de Regiobank, dan zien we dat er ook andere mogelijkheden zijn om zaken te regelen of vragen te stellen. Je kunt bij de Regiobank bijvoorbeeld op social media terecht met je vragen. Bellen naar een lokale adviseur is ook altijd mogelijk. Komen zij er niet uit, dan is er ook een nummer waarop je de bank zelf kunt bereiken. Die kun je bereiken op de volgende dagen en tijdstippen:

 • Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 21:00
 • Zaterdag van 9:00 tot 17:00.

Snelheid

In de digitale wereld is snelheid belangrijk. Heb je geen tijd om langs te gaan bij een adviseur bij jou in de buurt, maar ben je ook niet in de gelegenheid om te bellen? Dan is een snel berichtje via social media dus de beste optie bij Regiobank. Als test vroegen wij midden op de dag op Facebook een eenvoudige vraag: “Hoeveel rente krijg je op de betaalrekening bij Regiobank”. De medewerker reageerde al binnen drie minuten met een passend en volledig antwoord. Met de snelheid van de service zit het bij Regiobank dus wel goed. Daar zijn we erg over te spreken.


Conclusie

De Regiobank is echt een bank die het anders aanpakt. Vooral de adviseurs maken het een interessante bank. Met meer dan 500 adviseurs in Nederland kun je namelijk echt bijna overal terecht met je vragen. Dat is een manier van service die je tegenwoordig bij geen enkele andere bank meer ziet. Heb je een vraag die je snel beantwoord wilt hebben, kun je dus gewoon even op de koffie bij een onafhankelijk adviseur. Of je stuurt gewoon een berichtje op Facebook natuurlijk. Want de Regiobank is er ook op social media razendsnel bij wanneer je een vraag hebt.

Pluspunten
 • De app is eenvoudig en volledig
 • Inloggen is veilig d.m.v. een kaartlezer
 • Eenvoudig spaarpotten creëren in de app
 • De klantenservice geeft bijzonder snel antwoord
 • Je kunt gratis gebruikmaken van honderden klantadviseurs
Minpunten
 • Vormgeving website is wat minimalistisch
 • Nog geen Apple Pay mogelijk
 • Geen rente op je betaalrekening
foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Beoordeling Regiobank

Vergelijk banken
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies