Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

Revolut Business Bankrekening openen? Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt: 1 september 2022

Revolut is een Engelse online bank, die vooral bekendstaat om de uitgebreide mogelijkheden voor het betalen in en wisselen van vreemde valuta. Hierdoor is de bank populair onder reizende ondernemers en ondernemers die wereldwijd zaken doen. Als ondernemer kun je een gratis zakelijke rekening bij deze bank openen. Daarnaast zijn er ook vier betaalde pakketten beschikbaar. Deze pakketten hebben allemaal hun eigen voordelen, waardoor je een bankpakket kunt kiezen dat aansluit bij jouw bedrijf en wensen. Wil je meer weten over Revolut Business en of deze bank geschikt is voor jouw bedrijf? In deze review lees je er alles over.

Waarom kies je voor Revolut Business?
 • Gratis betaald bankpakket voor bedrijven
 • Betalen in meer dan 150 verschillende valuta’s
 • IBAN voor wereldwijd overschrijven
Ga naar Revolut Business

Aanvragen

Een zakelijke rekening openen bij Revolut kun je snel en gemakkelijk online regelen. De aanvraag zal ongeveer een minuut of 10 in beslag nemen. Op de website kun je het online aanvraagformulier invullen voor het bankpakket dat het beste bij jou/jouw bedrijf past. Na het indienen van de aanvraag, zal er door het team van Revolut Business gekeken worden of jij klant kunt worden bij de bank. Eventueel kan een medewerker contact met je opnemen wanneer ze meer informatie van je nodig hebben. Meestal wordt een aanvraag binnen zeven dagen goedgekeurd (of afgewezen). Bij drukte kan dit iets langer duren.

Vereisten

Om een Revolut Business rekening te kunnen openen, dien je aan een aantal vereisten te voldoen. Zo moet je:

 • een bedrijf hebben dat geregistreerd is en een fysieke aanwezigheid heeft in de EER en Zwitserland
 • documenten aanleveren die de fysieke aanwezigheid van je bedrijf bewijzen, bijvoorbeeld een huurovereenkomst voor een kantoor of een uittreksel van de KVK
 • werkzaam zijn in een sector die door de bank ondersteund wordt
 • een geldig legitimatiebewijs insturen

Mogelijkheden

Revolut Business biedt haar klanten niet alleen de mogelijkheid om een zakelijke betaalrekening te openen, maar biedt daarnaast ook nog andere aantrekkelijke mogelijkheden. Zo kun je onder andere bij de bank terecht voor:

Het gratis toevoegen van teamleden aan je pakketten

Afhankelijk van het abonnement dat je kiest, kun je een x aantal teamleden gratis toegang geven tot je rekening. Zo kun je bijvoorbeeld je boekhouder of een werknemer toegang geven. Hierbij kun je per persoon bepalen wat hun rechten zijn, waardoor jij altijd volledige controle over de rekening houdt.

Een handige boekhoudkoppeling

Revolut Business is te koppelen met een aantal bekende (boekhoud)programma’s, waardoor je een hoop tijd kunt besparen. De programma’s waar de bank mee werkt, zijn onder andere Xero, Quickbooks en Slack.

Open API

De open API van Revolut Business stelt je in staat om je zakelijke rekening te koppelen aan eigen bedrijfsprocessen en software. Zo kunnen betalingsprocessen worden geautomatiseerd.

Zakelijke leningen

Als zakelijke klant heb je toegang tot leningen die passen bij jouw zakelijke behoeften. Voordat je toegang krijgt tot een lening, dient deze uiteraard wel eerst door de bank goedgekeurd te worden.

Het uitgeven en wisselen van valuta tegen de interbancaire koers

Ondernemers die veel reizen, kunnen profiteren van een bankkaart die haast overal ter wereld geaccepteerd wordt. Betalen kan in meer dan 150 valuta’s tegen de interbancaire wisselkoers. Voor wisselen naar een andere valuta wordt diezelfde reële wisselkoers gehanteerd, waardoor je voordelig kunt betalen én wisselen.

Het vastleggen van bonnen en automatiseren van uitgaven

Via de app kun je gemakkelijk bonnen vastleggen. Ook is het mogelijk om uitgaven te automatiseren en beheren.

Diverse kortingen en voordelen

Als klant van Revolut Business kun je profiteren van diverse kortingen op producten en services. De bank werkt hiervoor samen met bedrijven als Apple, Samsung, Google en Deliveroo.


Boekhoudkoppeling

Om tijd te besparen, biedt Revolut Business je de mogelijkheid om een koppeling te maken met diverse tools, waaronder Xero, Quickbooks en Freeagent. Daarnaast kun je je processen optimaliseren met integraties zoals Slack en Zapier. De Business API stelt je in staat om tijd te besparen en om processen te automatiseren. Ideaal voor wie zich graag wil focussen op het ondernemen zelf en zich liever zo min mogelijk bezighoudt met zaken daaromheen.


Verschillende kaarten/abonnementen

Als zakelijke klant heb je diverse opties bij Revolut Business. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen bedrijven en freelancers, voor wie verschillende pakketten beschikbaar zijn. Hieronder lees je meer over de verschillende opties die je hebt.

Freelancer – Kosteloos

Voor freelancers zijn er twee verschillende pakketten. Freelancer Kosteloos is het gratis pakket dat je af kunt sluiten. Als je voor dit pakket kiest, profiteer je onder andere van:

 • 5 gratis lokale betalingen
 • het gratis toevoegen van 1 teamlid
 • 28 valuta’s aanhouden en wisselen
 • rekeningen in GBP en EUR

Freelancer – Professional

Freelancer Professional is het meest populaire pakket voor freelancers. Dit pakket kost je €7,- per maand. Voor dit bedrag profiteer je onder andere van:

 • 20 gratis lokale betalingen
 • 5 gratis internationale betalingen
 • tot €5.000 wisselen tegen de interbancaire koers
 • 4 gratis teamleden toevoegen én rechten beheren
 • kortingen op producten en services
 • 24/7 prioriteitsondersteuning van het ondersteuningsteam

Bedrijf – Kosteloos

Ook voor bedrijven is er een gratis bankrekening beschikbaar. Als je kiest voor de kosteloze rekening krijg je onder andere:

 • 5 gratis lokale betalingen
 • 2 keer gratis een teamlid toevoegen
 • boekhoudkoppeling
 • slimme bedrijfskaarten (virtueel en fysiek)

Bedrijf – Grow

Grow is voor bedrijven die net even wat meer verlangen van een bankpakket. Dit pakket kost je €25,- per maand. Voor dit bedrag maak je onder andere gebruik van:

 • 100 gratis lokale betalingen
 • 10 gratis internationale betalingen
 • tot €10.000 wisselen tegen de interbancaire koers
 • gratis 10 teamleden toevoegen én rechten beheren

Bedrijf – Scale

Scale is nog een stuk uitgebreider dan Grow. Scale kost je €100,- per maand en is zeer geschikt voor bedrijven die meer nodig hebben dan ze in het geval van voorgaande pakketten kunnen krijgen. Scale biedt je onder andere:

 • 1000 gratis lokale betalingen
 • 50 gratis internationale betalingen
 • tot €50.000 wisselen tegen de interbancaire koers
 • gratis 30 teamleden toevoegen én rechten beheren

Bedrijf – Enterprise

Enterprise is het meest uitgebreide zakelijke pakket dat beschikbaar is bij Revolut Business. Om dit pakket af te kunnen sluiten of inzicht te krijgen in de maandelijkse kosten, dien je contact op te nemen met een medewerker van de bank. De medewerker kijkt dan graag met je mee naar de mogelijkheden. Met Revolut Business Enterprise profiteer je onder andere van:

 • onbeperkt gratis lokale betalingen
 • onbeperkt gratis internationale betalingen
 • onbeperkt wisselen tegen de interbancaire koers
 • een onbeperkt aantal teamleden toevoegen én de rechten beheren

Kosten

De kosten voor een pakket bij Revolut Business hangen af van het pakket dat je kiest. Voor Freelancers is er zowel een gratis pakket als een pakket voor €7,- per maand beschikbaar. Voor bedrijven is er ook een gratis pakket beschikbaar, daarnaast zijn er pakketten voor €25 en €100 per maand af te sluiten.

Naast de vaste kosten per maand voor je pakket, kun je ook te maken krijgen met extra kosten. Deze kosten bespreken we hieronder.

Kaart

Bij Revolut krijg je per pakket een x aantal gratis bankkaarten. Heb je meer kaarten voor bijvoorbeeld teamleden nodig? Dan dien je daarvoor te betalen. Dit kan in sommige gevallen door €5,- per teamlid per maand bij te betalen. Als jouw pakket die optie niet biedt, kun je voor een duurder pakket kiezen.

Geldopname

Het opnemen van geld is nooit kosteloos. Voor elke opname bij een geldautomaat betaal je een toeslag van 2%. Dit is ongeacht de hoogte van het bedrag.

Overschrijving

Bij elk pakket krijg je een bepaald aantal gratis lokale en internationale overschrijvingen. Op het moment dat je meer overschrijvingen doet dan je gratis krijgt, dien je voor die overschrijvingen te betalen. Voor lokale betalingen wordt dan €0.20 per betaling in rekening gebracht. Bij internationale betalingen is dit €3,- per betaling.

De kosteloze pakketten bieden je geen gratis internationale betalingen. Hierdoor kost elke internationale betaling je dus €3,-.

Wisselen

Bij elk pakket is een limiet ingesteld voor het bedrag dat je kunt wisselen tegen de interbancaire koers. Is het limiet bereikt? Dan betaal je 0,4% toeslag op wisselen. Bij de gratis bankpakketten is het limiet €0. Hierdoor betaal je dus altijd 0,4% toeslag op wisselen.


Revolut Business-app

De app van Revolut Business biedt je niet alleen inzicht in je bankzaken, maar geeft je ook de mogelijkheid om vanuit een handige en overzichtelijke omgeving je geldzaken te regelen. Je kunt de app downloaden voor iOS en Android. Met de Revolut Business-app kun je onder andere gemakkelijk je bedrijfskaarten beheren. Ook is het mogelijk om bonnen vast te leggen en uitgaven te automatiseren. Op dit moment zijn de mogelijkheden in de Revolut Business-app nog beperkt. Revolut is bezig om de app uit te breiden met functies en opties die interessant zijn voor ondernemers.


Internet bankieren

De online bankomgeving van Revolut Business biedt je inzicht in al je bankzaken. Niet alleen kun je gemakkelijk je uitgaven en inkomsten bekijken, maar je kunt ook teamleden toevoegen, machtigingen instellen en gebruikmaken van de handige koppelingen en opties voor automatisering. Inloggen in je online bankomgeving kan via de browser op je computer of telefoon.


Service

Heb je vragen of hulp nodig? Dan kun je eerst eens een kijkje nemen op de pagina ‘Help’ op de website van de bank. Daar worden alle veelvoorkomende vragen over het openen van een zakelijke rekening, transacties, kaarten en je zakelijke profiel behandeld. Kun je het antwoord op jouw vraag daar niet vinden? Dan kun je het eventueel aan de community vragen. Wil je liever contact opnemen met een medewerker van de bank? Dan is dat ook mogelijk.

Bereikbaarheid

Contact opnemen met de klantenservice van Revolut Business is onder andere mogelijk via de chat in de app. De in-app-chat is 24 uur per dag bereikbaar, waardoor je altijd snel geholpen kunt worden bij problemen. Bepaalde abonnementen bieden je daarnaast prioriteitsondersteuning. Wil je liever telefonisch contact opnemen? Dan zou je eventueel contact op kunnen nemen met de geautomatiseerde telefoonlijn van de bank.

Snelheid

Wie graag snel antwoord op zijn vraag wil, kan het beste de veelgestelde vragen op de website van de bank bekijken. Staat je vraag daar niet bij, dan kun je het snelst antwoord krijgen door contact op te nemen met de klantenservice via de app. Vooral als je een pakket afsluit met prioriteitsondersteuning kun je rekenen op een snelle afhandeling van jouw vraag of probleem.


Conclusie

Revolut Business kan een zeer geschikte optie zijn voor ondernemers die op zoek zijn naar een online bank. De bank biedt twee gratis pakketten, wat erg aantrekkelijk kan zijn voor startende ondernemers. Een van de grootste voordelen van Revolut Business is het wisselen van vreemde valuta’s tegen de interbancaire koers. Daarnaast is het mogelijk om in meer dan 150 verschillende valuta’s te betalen, wat de bank erg interessant maakt voor reizende ondernemers en voor ondernemers die wereldwijd zaken doen. De bank biedt daarnaast koppelingen met diverse boekhoudprogramma’s en je hebt de mogelijkheid om bepaalde processen te automatiseren. Een van de grootste nadelen van Revolut Business is dat je geen gebruik kunt maken van iDEAL, wat voor ondernemers die vooral actief zijn in Nederland toch wel vervelend kan zijn.

 

Pluspunten
 • Gratis en/of betaald bankpakket voor bedrijven en freelancers
 • Betalen in meer dan 150 verschillende valuta’s
 • 28 valuta’s aanhouden én wisselen
 • Wissel valuta’s tegen de echte (interbancaire) koers
 • Zowel fysieke als virtuele bankkaarten
 • IBAN voor wereldwijd overschrijven
 • Een rekening in EUR en in GBP
 • Koppeling met diverse boekhoudprogramma’s
 • Toegang tot zakelijke leningen
 • Gratis teamleden toevoegen en voorzien van virtuele betaalkaarten
 • Alles online regelen
 • Revolut open API
Minpunten
 • Beperkt aantal gratis internationale betalingen (verschilt per pakket)
 • De kosteloze pakketten beschikken niet over gratis internationale betalingen
 • Extra kosten voor betalingen boven de gratis betalingen per maand
 • Wisselen tegen de interbancaire koers is bij de kosteloze pakketten niet gratis
 • Niet alle sectoren worden door de bank ondersteund
 • Geen betalingen via iDEAL mogelijk
 • Geen rente op de betaalrekeningen
 • Geen fysiek kantoor
 • Revolut Business-app is nog in ontwikkeling
foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Beoordeling Revolut Business

 • Gratis bankpakket
 • Betalen in meer dan 150 verschillende valuta’s
 • IBAN voor wereldwijd overschrijven
Ga naar Revolut Business
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies