Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

N26 Business Bankrekening openen? Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt: 2 augustus 2022

N26 is een online bank uit Duitsland. Deze bank biedt naast diverse pakketten voor particulieren ook twee verschillende zakelijke bankrekeningen aan. Een van die zakelijke bankrekeningen is zelfs vrij van maandelijkse kosten. Dit kan vooral erg handig zijn voor startende ondernemers of voor mensen die liever geen geld kwijt zijn aan het hebben van een bankrekening. Wil je meer weten over N26 en de opties die je er als zakelijke klant hebt? In deze review lees je er alles over.

Waarom kies je voor N26 Business?
 • Perfecte bankrekening voor ZZP'ers
 • Volledig gratis aan te vragen
 • Gebruiksvriendelijke bankapp en webinterface om je bankzaken te regelen
Ga naar N26 Business

Een zakelijke rekening aanvragen bij N26

Wil je een zakelijke rekening aanvragen bij N26? Dan kun je dit gemakkelijk online regelen. Hiervoor kun je op de website of in de app terecht. Daar kun je kiezen uit het openen van een N26 Business rekening of een N26 Business You rekening. Die eerste rekening is gratis te openen, voor Business You dien je wel te betalen. Het openen van een bankrekening kost je slechts 8 minuten van je tijd. Eerst dien je een aantal persoonlijke gegevens in te vullen, waaronder je naam, adres en informatie qua belasting. Vervolgens creëer je een account en download je de app. Nadat de bank jouw aanvraag heeft goedgekeurd, zul je je pas binnen een aantal werkdagen per post ontvangen.

Vereisten

Om een zakelijke bankrekening te kunnen openen bij N26, dien je:

 • 18 jaar of ouder te zijn
 • een geldig legitimatiebewijs te hebben
 • je identiteit via de app te verifiëren
 • inwoner te zijn van een land waar N26 actief is
 • zzp’er te zijn

Mogelijkheden

Naast dat je een (gratis) zakelijke rekening bij N26 kunt openen, biedt de bank je ook een aantal andere interessante mogelijkheden.

Wereldwijd gratis betalen met je kaart

Een groot voordeel van N26 is de mogelijkheid om met de Mastercard wereldwijd te betalen zonder daarmee rekening te hoeven houden met buitenlandse transactiekosten. Dit is vooral ideaal voor ondernemers die een (groot) deel van hun tijd doorbrengen in het buitenland of voor ondernemers die veel reizen.

Wissel euro’s in voor andere valuta’s via TransferWise

N26 werkt samen met TransferWise. Hierdoor kun je geld wisselen/overmaken in maar liefst 19 verschillende valuta’s, zonder dat je daar torenhoge kosten voor hoeft te betalen. Het enige wat je hoeft te betalen is de actuele wisselkoers. Hierdoor ben je tot 6 keer goedkoper uit dan bij een traditionele bank. Ideaal voor ondernemers die wereldwijd zaken doen.

Categoriseer je uitgaven

N26 Business categoriseert jouw uitgaven automatisch voor je in de app en in je online bankomgeving. Hierdoor heb je een duidelijk overzicht van hoeveel je uitgeeft en waar dat geld precies naartoe gaat.

Sub-accounts delen

Daarnaast kun je sub-accounts aanmaken binnen je account om geld te sparen of opzij te zetten. Ideaal voor het apart zetten van bijvoorbeeld de btw, zodat je zeker weet dat je dat bedrag paraat hebt staan. Deze sub-accounts kun je eventueel ook delen met andere N26 gebruikers.

0.1% cashback op je aankopen

Met N26 Business krijg je 0.1% cashback op elke aankoop die je doet. Zo (be)spaar je zonder moeite wat extra geld, wat toch wel mooi meegenomen is.

Reisverzekering

Met N26 Business You geniet je van een gratis reisverzekering. Zo ben je tot een miljoen euro verzekerd voor noodzakelijke medische hulp in het buitenland. Krijg je een compensatie tot €500,- voor vluchten die een vertraging hebben van 4 uur of meer en voor bagage die meer dan 12 uur vertraagd is. Raakt je bagage kwijt? Dan kun je rekenen op een vergoeding tot €2000. Naast deze voordelen, geniet je ook van verzekering voor je mobiele telefoon. Mocht je die kwijtraken, dan ben je tot €1000,- verzekerd.

Exclusieve kortingen

Kies je voor N26 Business You? Dan geniet je van speciale aanbiedingen van diverse aanbieders, waaronder WeWork, Hotels.com en GetYourGuide.


Boekhoudkoppeling

Een boekhoudkoppeling zorgt ervoor dat het bijhouden van je boekhouding minder tijd en moeite kost. Hierdoor kun jij je als ondernemer focussen op wat jij graag doet en hoef je je niet (of nauwelijks) bezig te houden met saaie zaken als je administratie. Veel banken bieden je dan ook een handige boekhoudkoppeling met je boekhoudsoftware. N26 Business biedt deze mogelijkheid helaas niet.


Verschillende kaarten/abonnementen

Als je een zakelijke rekening wilt openen bij N26, dan heb je de keuze uit twee verschillende accounts die door de bank zelf ‘plans’ worden genoemd. Je kunt kiezen voor:

N26 Business

N26 Business is het gratis zakelijke account van N26. Als je kiest voor dit pakket, geniet je onder andere van:

 • gratis betalen in elke valuta zonder extra kosten
 • 5 gratis geldopnamen per maand in euro
 • 1% cashback op al je aankopen
 • 2 sub-accounts

N26 Business You

N26 Business You is het betaalde zakelijke account van N26. Dit pakket kost je €9,90 per maand. Voor dit bedrag geniet je onder andere van de volgende voordelen:

 • kies uit een van de vijf kleuren voor je bankpas
 • betaal gratis in elke valuta zonder extra kosten
 • 5 gratis geldopnamen in euro per maand
 • gratis wereldwijd geld opnemen in vreemde valuta’s
 • 1% cashback op al je aankopen
 • 10 sub-accounts
 • uitgebreide reisverzekering

Kosten

Het openen van een zakelijke bankrekening is vrij van maandelijkse kosten als je kiest voor N26 Business. Ga je voor N26 Business You? Dan betaal je €9,90 per maand voor de zakelijke bankrekening. Daarnaast kun je ook nog te maken krijgen met andere kosten. Welke kosten dat zijn, bespreken we hieronder.

Kaart

Zowel de Mastercard als de extra Maestro-kaart zijn gratis. Wel dien je in het geval van de extra Maestro-kaart minimaal €100,- op je bankrekening te hebben staan om de kaart aan te kunnen vragen.

Mocht je een van je passen kwijtraken en een nieuwe willen aanvragen, dan dien je daarvoor te betalen. Een vervangende pas kost je €10,-. Wil je dat de vervangende pas binnen 1-3 werkdagen geleverd wordt, dan betaal je daar €20,- extra voor.

Geldopname

Zowel bij N26 Business als bij N26 Business You kun je 5 keer per maand gratis geld opnemen met je Mastercard. Neem je vaker geld op? Dan kost dit je €2,- per opname.

Wil je met je Mastercard geld opnemen in een andere valuta? Dan dien je daar met een N26 Business account voor te betalen. In dat geval betaal je 1.7% van het opgenomen bedrag. Als je een N26 Business You account hebt, dan is het opnemen van geld in een vreemde valuta gratis.

Als je geld op wilt nemen met je Maestro-kaart, dan kost dat je altijd geld. Zo betaal je €2,- voor een opname in euro en €2,- + 1.7% van het opgenomen bedrag voor een opname in een andere valuta.

Overschrijving/transacties

Overboekingen van en naar landen binnen de Europese Economische Ruimte (EER) zijn gratis. Anders dan bij veel andere zakelijke banken, is er geen limiet qua aantal gratis zakelijke transacties.


N26 Business App

blank

De app van N26 is alles wat je nodig hebt om al je bankzaken via je smartphone te regelen. Je kunt de app downloaden via Google Play (Android) of via de App Store (iOS). Via de app kun je je rekeningen bekijken en sub-accounts aanmaken, beheren en personaliseren. Daarnaast biedt de app je de mogelijkheid om:

 • instant betalingen te doen naar je N26 contacten via MoneyBeam
 • pushberichten van alle activiteiten binnen je account te ontvangen
 • je kaarten te blokkeren of een vervangende kaart aan te vragen
 • je uitgaven automatisch te laten categoriseren
 • contact op te nemen met de klantenservice
 • internationaal geld over te schrijven in 19 valuta’s via TransferWise
 • limieten en instellingen aan te passen
 • te betalen via Apple of Google Pay

Internet bankieren

Vind je het fijner om via je computer in te loggen op je online bankomgeving? Dan kun je ook gebruikmaken van internet bankieren. Hiervoor surf je naar de website en klik je links bovenin je scherm op Online Banking. Vervolgens kun je inloggen met je e-mailadres en je wachtwoord om je rekening te bekijken, overboekingen te doen, sub-accounts aan te maken en instellingen te veranderen.


Service

Heb je vragen of loop je tegen een probleem aan? Dan vind je op de pagina ‘Customer Support’ het antwoord op veelgestelde vragen over je account, betalingen, de bankpassen en de app. Zo kun je vaak snel het antwoord op jouw vraag achterhalen of de informatie vinden waar je naar op zoek bent. Mocht jouw vraag of probleem daar niet behandeld worden, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van N26.

Bereikbaarheid

De klantenservice van N26 is helaas niet zo goed bereikbaar als de klantenservice van veel andere banken. Ze bieden je twee mogelijkheden om contact op te nemen met een medewerker: chatten of e-mailen. Dit kan in het Engels, Duits, Frans, Italiaans of Spaans. Een vraag stellen in het Nederlands is dus niet mogelijk. Je kunt een chat met een medewerker starten via de app op je smartphone of via je browser. Via de chat is de klantenservice 7 dagen per week van 07:00 uur tot 23:00 uur bereikbaar.

Snelheid

Wil je graag snel antwoord op je vraag? Dan kun je het beste eerst op de ‘Support’ pagina kijken om te zien of jouw vraag daar behandeld wordt. Kun je daar geen antwoord vinden, dan is de online chat van N26 de snelste manier om antwoord op je vraag te krijgen. Als de chat online is, heb je vaak al binnen een paar minuten contact met een medewerker van de klantenservice.


Conclusie

N26 kan een erg geschikte bank zijn voor zzp’ers. Vooral als je veel reist en/of wereldwijd zaken doet, is de bank aantrekkelijk vanwege de gunstige voorwaarden en extra’s. Daarnaast biedt de bank een gratis zakelijke rekening aan, die vooral voor startende ondernemers erg interessant kan zijn, omdat je op die manier niet gelijk aan kosten voor een bankproduct vastzit. Hoewel de bank een hoop voordelen heeft, zoals gratis transacties en een gratis bankrekening, zijn er ook diverse nadelen te noemen.

Zo krijg je bijvoorbeeld een Duitse IBAN, wat in sommige gevallen lastig kan zijn. Daarnaast kun je, door die Duitse IBAN, geen gebruikmaken van iDEAL. Iets wat in deze tijd toch behoorlijk lastig is. De bank biedt enkel rekeningen aan voor zzp’ers en maakt geen gebruik van een boekhoudkoppeling met je boekhoudsoftware. Daarnaast is alles in het Engels en is de klantenservice niet de best bereikbare van allemaal. Als je kiest voor een gratis business account zijn dit soort zaken wellicht verwaarloosbaar, maar wie €9,90 per maand dient te betalen voor een bankrekening, verwacht wellicht toch meer van een bank.

Pluspunten
 • twee zakelijke pakketten, waarvan een gratis is
 • gratis betalen in alle valuta’s zonder torenhoge transactiekosten
 • online binnen een paar minuten een bankrekening openen
 • transacties zijn gratis
 • diverse sub-accounts om te kunnen sparen of om geld opzij te zetten
 • uitgebreide app
 • bij N26 is je geld beschermd tot €100.000 door het Europese depositogarantiestelsel
 • kies zelf de kleur van je bankpas (alleen bij N26 Business You)
 • ontvang standaard een contactloze N26-Mastercard
 • mogelijkheid om gratis een extra N26-Maestrokaart te bestellen
Minpunten
 • alles is in het Engels
 • de bank richt zich alleen op zzp’ers
 • geen bankkantoren die je kunt bezoeken
 • betalen via iDEAL is niet mogelijk, omdat de bank Duits is
 • je krijgt een Duitse IBAN
 • niet altijd handig om alleen een N26 rekening te hebben, vooral vanwege problemen met incasso’s en het ontbreken van de mogelijkheid om met iDEAL te betalen
 • extra kosten voor geldopnamen in een andere valuta
 • de klantenservice is niet telefonisch bereikbaar en spreekt geen Nederlands
 • vrij hoge kosten voor een vervangende pas
 • geen boekhoudkoppeling mogelijk
foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Beoordeling N26 Business

Ga naar N26 Business
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies