Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

Knab Zakelijk Bankrekening openen? Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt: 2 augustus 2022

Knab is een Nederlandse online bank, die de laatste jaren behoorlijk populair is geworden. Met Knab Zakelijk profiteer je van een goedkoop zakelijk pakket waarbinnen je gratis meerdere (spaar)rekeningen kunt openen. En hoewel de bank een online bank is, geniet je er van een mensgerichte én goed bereikbare service. Wil je meer weten over Knab Zakelijk, zoals wat je van de bank kunt verwachten, van welke opties je gebruik kunt maken en met welke kosten je te maken zult krijgen? In deze review lees je er alles over.

Waarom kies je voor Knab Zakelijk?
 • Goedkope en betrouwbare zakelijke rekening
 • Zeer geschikt voor ZZP'ers
 • Handige tools zoals boekhoudkoppeling
Ga naar Knab Zakelijk

Een zakelijke rekening aanvragen bij Knab

Als je een zakelijk rekening wilt openen bij Knab, dan is dit gemakkelijk en snel te regelen via de Knab app. Deze app kun je downloaden via de App Store (iOS) of via Google Play (Android). In de app kies je voor ‘Ik ben nog geen klant’. Vervolgens vul je je (bedrijfs)gegevens in. Om je aanvraag compleet te maken, dien je je identiteitsbewijs in te scannen en €0,01 naar de bank over te maken. Zo weet de bank zeker dat je bent wie je zegt. Vervolgens dien je nog een aantal vragen te beantwoorden over je bedrijf en de activiteiten daarvan. Nadat je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je je bankpas binnen 3 tot 5 werkdagen.

Vereisten

Voor het aanvragen van een zakelijke bankrekening bij Knab gelden een aantal vereisten. Zo is Knab zakelijk alleen beschikbaar voor eenmanszaken en bv’s die aan bepaalde kenmerken voldoen. Zo geldt voor bv’s het volgende:

 • Het bedrijf mag niet meer dan één bestuurder hebben.
 • De bestuurder van het bedrijf moet 100% aandeelhouder zijn en dat dient ook in het handelsregister van de KVK te staan.
 • Het bedrijf mag geen aandelen in een of meer andere rechtspersonen hebben en niet participeren in een personenvennootschap.

Daarnaast moet je als ondernemer:

 • 18 jaar of ouder zijn en een burgerservicenummer hebben
 • in Nederland wonen en een bedrijf hebben dat in Nederland gevestigd is

En je mag niet:

 • failliet zijn (zakelijk of persoonlijk)
 • liegen of relevante zaken verzwijgen
 • toegelaten zijn tot de wettelijke schuldsanering
 • onder bewind of curatele zijn gesteld
 • op een sanctielijst staan
 • belastingplichtig in de Verenigde Staten zijn

Mogelijkheden

Knab Zakelijk biedt je de mogelijkheid om tot wel 5 betaalrekeningen te openen binnen je pakket. Daarnaast kun je een onbeperkte hoeveelheid spaarrekeningen openen, waarmee je bijvoorbeeld je btw en inkomstenbelasting overzichtelijk opzij kunt zetten. Daarnaast biedt de bank je nog meer opties, waaronder de volgende:

Zakelijke creditcard

De zakelijke creditcard (American Express Business Green Card) van Knab Zakelijk is ideaal voor ondernemers die graag gebruik willen maken van uitgesteld betalen. Je kunt er wereldwijd veilig mee betalen, tot 50 dagen uitgesteld betalen, en je spaart automatisch voor cadeaus, giftcards of reizen. Je kunt de creditcard het eerste jaar helemaal gratis proberen. Als je er daarna minimaal €2.500 per jaar mee besteedt, blijft de creditcard ook na het eerste jaar gratis. Het enige minpuntje is dat de zakelijke creditcard pas aan te vragen is nadat je minimaal 1 jaar staat ingeschreven bij de KVK.

Zakelijk verzekeren

Bij Knab kun je ook verschillende zakelijke verzekeringen vinden. Zo kun je er onder andere een aansprakelijkheidsverzekering vinden en kun je er terecht voor een zakelijke autoverzekering. Voor het aanbieden van verzekeringen werkt Knab samen met partner Verzekeringen24, hierdoor kunnen ze jou als klant een aantrekkelijke korting op deze zakelijke verzekeringen bieden.

Financiering

Knab Zakelijk biedt diverse financieringsvormen aan. Zo kun je er bijvoorbeeld een lening afsluiten bij een grote groep investeerders door middel van crowdfunding. Dit is mogelijk vanaf €25.000. Daarnaast kun je gebruikmaken van Factoring, waarbij je je uitstaande facturen binnen 24 uur kunt laten uitbetalen.

Zzp hypotheek

Knab werkt samen met partner Finzie om hypotheken voor alle zzp’ers aan te bieden. Op de website kun je berekenen hoeveel je zou kunnen lenen en of je jouw droomhuis zou kunnen betalen. Vervolgens kun je via Finzie een oriëntatiegesprek aanvragen en samen met een coach bekijken welke hypotheek het beste bij jou en jouw situatie past.


Boekhoudkoppeling

Als ondernemer wil je je graag focussen op dat waar jij goed in bent en je zo min mogelijk bezighouden met alle rompslomp eromheen. Knab Zakelijk werkt daarom samen met 12 boekhoudprogramma’s. Met de Knab Boekhoudkoppeling worden mutaties automatisch bijgewerkt in je boekhoudpakket, waardoor je onder andere meer tijd overhoudt en minder kans loopt op fouten in je boekhouding. De boekhoudkoppeling kost je €1,50 per pakket en is maandelijks opzegbaar.


Verschillende kaarten/abonnementen

Waar andere banken vaak meerdere pakketten aanbieden waar je als zakelijke klant uit zou kunnen kiezen, heb je bij Knab Zakelijk één zakelijk pakket. Dit pakket kost je €6,- per maand, waarbij je het eerste jaar profiteert van 50% korting. Het zakelijk pakket biedt je:

 • tot wel 5 betaalrekeningen met betaalpas
 • een onbeperkt aantal spaarrekeningen
 • 000 gratis transacties per jaar
 • optioneel een zakelijke creditcard

Naast dat Knab een zakelijk pakket aanbiedt, kun je er als particuliere klant ook terecht voor een alles-in-een pakket voor een vaste prijs.


Kosten

Een zakelijke rekening bij Knab kost je €6,- per maand. Hierbij kun je het eerste jaar profiteren van een korting van maar liefst 50%, waardoor je de eerste 12 maanden slechts €3,- per maand hoeft te betalen. Vooral voor startende ondernemers zijn de lage kosten per maand een groot pluspunt.

Wil je graag een zakelijke rekening met meer dan een rekeninghouder openen? Dan zijn hier extra kosten aan verbonden. Zo betaal je dan €9,- per maand in plaats van €6,-. Ook in dit geval geldt dat je het eerste jaar 50% korting krijgt op je pakketkosten, waardoor je de eerste 12 maanden slechts €4,50 per maand betaalt.

Kaart

Bij het openen van één of meerdere betaalrekeningen binnen je zakelijk pakket, krijg je voor elke betaalrekening een gratis betaalpas. Ook een vervangende betaalpas is volledig gratis.

De creditcard is het eerste jaar volledig gratis. Daarna is de kaart alleen nog gratis als je er minimaal €2.500 per jaar mee besteedt. Doe je dat niet, dan kost de pas je €85,- per jaar.

Geldopname

Het opnemen van geld in eurolanden is gratis. Let er wel op dat buitenlandse banken kosten kunnen rekenen voor het gebruiken van de geldautomaat. Hierover zal een melding staan op de geldautomaat zelf.

Wie contant geld op wil nemen buiten eurolanden, zal rekening moeten houden met een koersopslag van 0,5% over het opgenomen bedrag in euro’s. Ook in dit geval kunnen daar extra kosten voor het gebruik van de geldautomaat bovenop komen.

Overschrijving/transacties

Bij Knab Zakelijk krijg je maar liefst 1.000 transacties per jaar gratis. Dit zijn inkomende en uitgaande betalingen. Pintransacties en overboekingen van en naar andere Knab rekeningen tellen niet mee. Doe je meer dan 1.000 transacties per jaar? Dan betaal je voor iedere transactie boven die 1000 gratis transacties €0,10 per transactie.

Overboeken in een vreemde valuta kosten je €15,- indien het naar een land binnen SEPA is. Als je overboekt in euro naar landen buiten SEPA, dan betaal je €15 + een koersopslag van 0,1%.


Knab Zakelijk App

De app van Knab is een fijne en uitgebreide app, die je kunt downloaden in de App Store of op Google Play. Via de app kun je gemakkelijk en snel een zakelijke rekening openen. Daarnaast profiteer je van de volgende mogelijkheden:

 • inloggen met Face ID, Touch ID of een persoonlijke toegangscode
 • betalingen bevestigen met Face ID, Touch ID of persoonlijke toegangscode
 • betaalverzoeken versturen
 • betalen door QR-code te scannen
 • op de kaart bekijken waar de dichtstbijzijnde geldautomaat te vinden is
 • nieuwe betaal- of spaarrekeningen openen binnen je pakket
 • je rekeningen personaliseren met een naam
 • spaardoelen aanmaken
 • uitgaven bijhouden in het digitale kasboek
 • chatten met de servicedesk

Internet bankieren

Wil je je bankzaken liever via de pc regelen? Dan kun je ook gewoon inloggen op internet bankieren. Hiervoor ga je naar de website en klik je linksboven op ‘Inloggen’. Je kunt er vervolgens voor kiezen om in te loggen door de QR-code te scannen met de Knab app op je smartphone. Zo ben je binnen een paar seconden ingelogd in je online bankomgeving. Wil je liever gewoon inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. Deze optie staat direct onder de optie voor het inloggen met je smartphone.


Service

Knab is een online bank met een menselijke service en dat is zeker te merken aan de manieren waarop je als klant contact met de klantenservice op kunt nemen. Niet alleen is er een uitgebreide pagina met veelgestelde vragen op de website te vinden, maar in de bibliotheek vind je ook nog eens superhandige artikelen over geldzaken. Wie een medewerker van de bank wil spreken, kan dit op verschillende manieren doen.

Bereikbaarheid

Als je het antwoord op jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen kunt vinden en een medewerker van Knab wilt spreken, dan is de klantenservice bereikbaar van 8.00 uur ’s ochtends tot maar liefst 22.00 uur ’s avonds. Je kunt ervoor kiezen om telefonisch contact op te nemen met een medewerker, maar je kun ook gebruikmaken van de handige chat via de website of de Knab app. In dat geval heb je vaak al binnen een paar minuten antwoord op je vraag.

Supersnel antwoord via de chat

Wie graag snel antwoord op zijn vraag wil en deze niet bij de veelgestelde vragen kan vinden, kan het beste een chat starten met de klantenservice via de website of de Knab app. Als de chat op dat moment online is, heb je direct contact met een van de medewerkers van de bank en krijg je vaak al binnen een paar minuten antwoord op je vraag. Ideaal voor wie snel iets wil weten of regelen.


Conclusie

Knab Zakelijk is voor (startende) zzp’ers en kleine ondernemers een fijne zakelijke bankrekening. De kosten voor een pakket zijn vergeleken met andere zakelijke pakketten laag en de mogelijkheden zijn groot. Zo kun je binnen een pakket meerdere betaalrekeningen met eigen betaalpas openen en heb je de mogelijkheid om zoveel spaarrekeningen aan te maken als je wilt. De bank biedt daarnaast een handige boekhoudkoppeling met 12 boekhoudprogramma’s, waardoor jij meer tijd overhoudt voor dingen die je wél leuk vindt aan ondernemen. Naast dat je bij Knab Zakelijk terechtkunt voor het afsluiten van een zakelijk bankpakket, kun je er ook een zakelijke creditcard aanvragen, verzekeringen afsluiten en gebruikmaken van hypotheekadvies voor zzp’ers.

Pluspunten
 • Het eerste jaar slechts €3,- per maand (bij aanvragen voor 1 juli 2020)
 • De voordeligste zakelijke rekening die er is (op gratis bankrekeningen na)
 • Bankpakket met tot wel 5 bankrekeningen
 • Automatische boekhoudkoppeling met 12 boekhoudprogramma’s
 • Zoveel gratis zakelijke spaarrekeningen als je wilt
 • 1000 gratis transacties per jaar
 • Mogelijkheden voor een zakelijke creditcard
 • Starterspakket voor startende zzp’ers
 • Snel een rekening openen met de Knab app
 • Goed bereikbare klantenservice
Minpunten
 • Er zijn geen fysieke bankkantoren die je kunt bezoeken
 • Het is niet altijd mogelijk om een automatische boekhoudkoppeling in te stellen
 • Niet iedere ondernemer kan een zakelijk pakket afsluiten
 • Kosten voor overboekingen in vreemde valuta zijn hoog
 • De boekhoudkoppeling is niet gratis (€1,50 per maand)
 • Een zakelijke creditcard is pas aan te vragen als je minimaal 1 jaar bij de KVK staat ingeschreven
foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Beoordeling Knab Zakelijk

Ga naar Knab Zakelijk
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies