Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het openen van een bankrekening.

Eerlijke reviews over alle banken in Nederland

bunq Business Bankrekening openen? Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt: 22 augustus 2022

bunq is een mobiele Nederlandse bank, die zichzelf bank of The Free noemt. Zakelijke klanten kunnen bij de bank terecht voor het openen van een zakelijk pakket. De bank biedt je in dat geval twee aantrekkelijke pakketten waarbinnen je gratis 25 bankrekeningen met elk een eigen IBAN kunt openen. Mede daardoor kan deze bank erg geschikt zijn voor ondernemers die slim willen bankieren, willen groeien en een bank zoeken die met hen meedenkt. De zakelijke pakketten zijn dan ook zo ontworpen dat ze je tijd besparen. Wil je meer weten over bunq Business en wat je van deze bank kunt verwachten? In deze review lees je er alles over.

Waarom kies je voor bunq Business?
 • Betrouwbare, gebruiksvriendelijke Nederlandse bank met veel functies
 • Zeer geschikt voor ZZP en MKB
 • Boekhoudkoppeling, automatische incasso en iDEAL koppelingen
Ga naar bunq Business

blankRekening aanvragen

Wil je graag een bunq Business of Business SuperGreen bankpakket openen? Dan is het belangrijk dat je gemachtigd bent om dit te doen voor het betreffende bedrijf. Als dat zo is dan kun je supersnel (binnen 5 minuten) een bankrekening openen via de bunq app of de website. Om je aan te kunnen melden heb je onder andere een smartphone, identiteitsbewijs en een adres nodig.

Nadat bunq al jouw (bedrijfs)gegevens heeft geverifieerd en je als klant heeft geaccepteerd, wordt het bunq Business account voor je geopend.


Mogelijkheden

bunq biedt haar klanten een flink aantal mogelijkheden. Zo kun je er niet alleen terecht voor het openen van particuliere en zakelijke bankpakketten, maar de bank biedt onder andere ook de volgende opties:

Travel Card

De Travel Card is volgens de bank zelf dé pas voor op reis. Met de pas betaal je tegen de actuele wisselkoers en hoef je niet bang te zijn voor extra kosten. De creditcard wordt daarnaast wereldwijd geaccepteerd. Ideaal voor ondernemers die rondreizen of wereldwijd zaken doen. De voordelen van deze kaart zijn:

 • geen maandelijkse kosten
 • betalen met je telefoon
 • je kunt alleen geld besteden dat je hebt, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor schulden
 • je kunt de pas zonder kredietcheck aanvragen

Zakelijk verzekeren

Ben je op zoek naar een zakelijke verzekering? Ook dan kun je bij bunq terecht. Hiervoor werkt de bank samen met Yezzer en krijg jij als klant van bunq een speciaal tarief aangeboden. Als je je (bedrijfs)gegevens invult via de website, worden de beste mogelijkheden qua zakelijke verzekeringen voor jouw bedrijf voor je vergeleken en ontvang je binnen een werkdag een vrijblijvend voorstel. Zo kun je gemakkelijk kiezen voor de zakelijke verzekering die het beste bij jouw bedrijf past.

Volledig geautomatiseerd boekhouden

bunq helpt je graag met tijd besparen, zodat jij je kunt richten op dat waar jij goed in bent. Hiervoor bieden ze diverse features voor boekhouden aan om jouw leven als ondernemer simpeler te maken. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch je btw opzij laten zetten en kunnen bankafschriften automatisch naar je boekhouder doorgestuurd worden, waardoor je daar geen omkijken meer naar hebt. Daarnaast is er een directe integratie met diverse boekhoudsoftware mogelijk en kun je via de app bonnetjes en notities toevoegen aan je betalingen, zodat je (achteraf) nooit meer naar bonnetjes of facturen hoeft te zoeken.

Een auto leasen

In samenwerking met MisterGreen biedt bunq je de mogelijkheid aan om een auto te leasen bij de groenste leasemaatschappij van Nederland. Zo kun je je klanten bezoeken in een nette én groene auto. Het leasen van een elektrische auto (een Tesla) kun je binnen een paar minuten online regelen. Als zakelijke klant van bunq kun je daarbij rekenen op een fijne korting, waarmee je tot wel €900,- kunt besparen over de hele leaseperiode.

Toegang voor werknemers of je boekhouder

Als zakelijke klant heb je de mogelijkheid om je zakelijke rekening te delen met bijvoorbeeld een of meer werknemers of met je boekhouder. Hierbij kun je zelf bepalen of je ze volledige of beperkte toegang tot de rekening geeft. Als je iemand volledige toegang geeft, kunnen ze onder andere betalingen uitvoeren en transacties bekijken. Als je ervoor kiest om ze beperkt toegang te geven, dan dien jij eerst toestemming te geven voordat een betaling gedaan of een transactie bekeken kan worden, waardoor jij volledige controle houdt.

Inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Heb je een zakelijke rekening bij bunq? Dan kun je je met korting inschrijven bij SharePeople. Dit is een netwerk van ondernemers en zzp’ers. Dit netwerk helpt je niet alleen om het beste uit je onderneming te halen, maar biedt je ook een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, zonder dat daar een verzekering bij komt kijken. Je kunt al voor €10,- per maand deelnemen aan het netwerk. Als zakelijke klant van bunq kun je rekenen op een korting van €65,- op het inschrijfgeld.

Binnen 2 jaar CO2 neutraal zijn met SuperGreen

Vind jij het belangrijk dat je bijdraagt aan een groenere wereld? Dan biedt bunq je de mogelijkheid om voor een SuperGreen pakket te kiezen. Dit pakket is zowel beschikbaar voor zakelijke als voor particuliere klanten. Met een SuperGreen rekening ben je binnen 2 jaar CO2 neutraal. Voor elke €100,- die jij uitgeeft met je pas, wordt door de bank een boom geplant. Zo draag je bij aan een groenere wereld, zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen. Een SuperGreen pakket gaat daarnaast ook nog eens gepaard met een bankpas die van roestvrij staal gemaakt is, waardoor er 50% minder plastic voor gebruikt wordt.

Bepaal waarin jouw geld wordt geïnvesteerd

Elke bank investeert het geld van haar klanten in bedrijven of organisaties. In veel gevallen wordt dit gedaan om winst te maken. Jij als klant hebt daarbij vaak niet zoveel te zeggen over waarin jouw geld wel of niet geïnvesteerd mag worden, waardoor het ook terecht kan komen bij organisaties of bedrijven die ideeën hebben of werkzaamheden uitvoeren die niet matchen met jouw normen en waarden. Als klant van bunq mag jij zelf bepalen waar je geld in wordt geïnvesteerd en dat is uniek, want geen enkele andere bank biedt je die optie. Via de app kun je kiezen welke investeringsoptie het beste bij jou past. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zelf een investeringsoptie aan te dragen. Op het moment dat er voldoende burgers zijn die jouw idee leuk vinden, wordt dat idee toegevoegd als investeringsoptie.


Boekhoudkoppeling

blank

Er zijn maar weinig ondernemers die het leuk vinden om met hun boekhouding bezig zijn. Het kost vaak een hoop tijd en het houdt je af van dat wat jij het allerliefste doet: ondernemen. bunq heeft daarom slimme oplossingen bedacht om jouw boekhouding volledig te automatiseren.

Via de bunq app kan btw bijvoorbeeld automatisch opzij worden gezet op een speciaal daarvoor bestemde rekening. Daarnaast kun je bankafschriften automatisch naar je boekhouder laten sturen en is er een directe integratie met veelgebruikte boekhoudsoftware mogelijk, waardoor je altijd realtime inzage in je boekhouding hebt. Ook kun je gemakkelijk bonnetjes en notities toevoegen aan je betalingen, waardoor je nooit meer naar oude bonnetjes of facturen hoeft te zoeken. Zo bespaar je een hoop tijd en moeite.


Verschillende kaarten/abonnementen

Wie een zakelijke bankrekening bij bunq wil openen, kan kiezen uit de pakketten Business en Business Supergreen. Hieronder vind je iets meer informatie over deze pakketten.

bunq Business

bunq Business is de goedkoopste optie als je een zakelijk pakket wilt openen. Dit pakket kost je €9,99 per maand. Voor dit bedrag profiteer je onder andere van:

 • 25 bankrekeningen binnen je pakket
 • 3 verschillende bankpassen (keuze uit Maestro, Debit Mastercard en bunq Travel Card)
 • 10 keer gratis geld opnemen per maand
 • een slimme boekhoudkoppeling

blankbunq Business SuperGreen

bunq Business SuperGreen is zakelijk pakket voor ondernemers die graag willen bijdragen aan een groenere wereld. Dit pakket kost je €19,99 per maand. Voor dat bedrag krijg je:

 • 25 bankrekeningen binnen je pakket
 • 3 bankpassen (keuze uit Maestro, Debit Mastercard en bunq Travel Card) + een luxe Metal Card t.w.v. €129,-
 • een handige boekhoudkoppeling
 • een bankpakket waarmee je binnen 2 jaar CO2 neutraal bent

Naast dat je bij bunq twee zakelijke pakketten kunt afsluiten, zijn er ook verschillende bankpakketten voor particuliere klanten beschikbaar.


Kosten

Het openen van een zakelijk pakket bij bunq kost je €9,99 per maand als je kiest voor bunq Business en €19,99 als je kiest voor Business SuperGreen. Wil je de bankrekening graag delen, bijvoorbeeld met een werknemer of je boekhouder, door middel van bunq +1? Dan is dat mogelijk tegen een meerprijs van €2,99 per maand.

Heb je meer dan 25 bankrekeningen binnen je pakket nodig? Dan kun je je pakket uitbreiden met nog eens 25 bankrekeningen. Hiervoor betaal je €19,- per maand extra.

Kaart

Als je een bunq Business pakket kiest, dan krijgt je een combinatie van drie kaarten gratis. Hierbij mag je zelf kiezen welke kaarten je graag wilt hebben (Maestro, Debit Mastercard of Travel Card). Bij een bunq Business SuperGreen pakket krijg je naast de drie standaard kaarten ook nog een gratis luxe Metal Card t.w.v. €129,-.

Wil je een extra Maestro, Debit Mastercard of Travel Card aanvragen? Dan is dat mogelijk. Hiervoor betaal je eenmalig €9,- en maandelijks €2,99.

Ben je een pas kwijt of heb je om een andere reden een vervangende pas nodig? Dan kun je 1 gratis vervangende kaart per jaar aanvragen als het om een Maestro, Debit Mastercard of Travel Card gaat. Als je al een gratis vervangende pas hebt gekregen binnen dat jaar, dan dien je €9,- voor een vervangende pas te betalen. Als je je Metal Card verliest, betaal je €129,- om die te vervangen.

Geldopname

Bij beide zakelijke pakketten krijg je 10 gratis geldopnamen per maand. Zodra de gratis opnamen verbruikt zijn, betaal je €0,99 per geldopname.

Overschrijving

Veel banken bieden hun zakelijke klanten een bepaald aantal gratis transacties per jaar. bunq doet dit niet. Voor beide zakelijke pakketten geldt dat je voor elke overschrijving dient te betalen. Een overboeking of bijschrijving kost je €0,10.

Voor het betalen in een vreemde valuta via TransferWise wordt €0,10 per betaling + de wisselkoers gerekend.

Aan het ontvangen van Swift betalingen zijn ook extra kosten verbonden. Zo betaal je:

 • €5,- voor een betaling tot €10.000
 • €10,- voor een betaling tussen de €10.000 en €100.000
 • €25,- voor een betaling boven €100.000

bunq Business app

blank

bunq heeft een uitgebreide en overzichtelijke app. Met de app kun je je niet alleen aanmelden als klant, maar je kunt daarnaast ook gebruikmaken van een hoop andere handige functies. Zo kun je supersnel nieuwe rekeningen openen en die voorzien van een naam en/of foto om ze te personaliseren. Andere opties van de bunq app zijn:

 • automatisch geld sparen
 • een helder overzicht van je financiën
 • pincodes wijzigen
 • passen aan een andere rekening koppelen
 • realtime push notificaties ontvangen
 • duurzaam investeren
 • contact opnemen met de klantenservice

Internet bankieren

blank

Tot voor kort was het bij bunq niet mogelijk om gebruik te maken van internet bankieren. De online omgeving van de bank was enkel en alleen bereikbaar via de app. Tegenwoordig kun je wél via je desktop inloggen op je online bankomgeving via bunq Web, waarmee de bank heeft ingespeeld op de wens van veel van de gebruikers. Voor het inloggen op internet bankieren heb je verschillende opties. Zo kun je supersnel inloggen door de QR-code te scannen met de app op je smartphone. Je kunt ook inloggen door middel van dubbele verificatie. In dat geval stuurt de bank je een e-mail met daarin een 6-cijferig wachtwoord waarmee je in kunt loggen. bunq Web werkt verder hetzelfde als de mobiele app, waardoor je al je bankzaken met hetzelfde gemak op een groot scherm kunt regelen.


Service

Als je een vraag hebt, dan kun je terecht op Together via de app of je webbrowser. Daar kun je bekijken of iemand jouw vraag al eens heeft gesteld en in dat geval ook gelijk het antwoord vinden. Is dat niet het geval? Dan kun je eventueel zelf een vraag stellen. Wil je liever direct contact met een medewerker van de bank opnemen? Dan is dat ook mogelijk, al zijn de opties daarvoor wel beperkt.

Bereikbaarheid

Contact opnemen met het support team van bunq is onder andere mogelijk via de privé-chat. Dit kun je doen door via de app naar ‘Help’ te gaan en daar je vraag aan een van de medewerkers te stellen. Wil je liever een e-mail sturen? Dan is dat ook mogelijk. Helaas is het niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met een medewerker.

Snelheid

Als je snel een antwoord op je vraag nodig hebt, dan kun je eerst Together bezoeken om te zien of jouw vraag daar al eens is gesteld. Zo niet, dan kun je het beste een chat met een medewerker starten om zo snel mogelijk antwoord te krijgen op jouw vraag.


Conclusie

bunq Business (of Business SuperGreen) kan een aantrekkelijke optie zijn als je als ondernemer op zoek bent naar een duurzame bank waar je binnen je bankpakket meerdere zakelijke rekeningen met een eigen IBAN kunt openen. Daarnaast biedt de bank je een aantal slimme oplossingen, waardoor jij je kunt focussen op jouw onderneming en je niet bezig hoeft te houden met je boekhouding.

De vaste prijs per pakket is vooral heel aantrekkelijk wanneer je van plan bent om meerdere rekeningen te openen. Daarnaast zijn de mogelijkheden bij de bank ook aantrekkelijk voor rondreizende ondernemers of ondernemers die wereldwijd zaken doen. Voor kleine en startende ondernemers is bunq wellicht niet de meest aantrekkelijk keuze, vanwege de relatief hoge prijzen voor een zakelijk pakket. Ook de minder goed bereikbare klantenservice en de vaste kosten voor transacties, kunnen een reden zijn om niet voor deze mobiele bank te kiezen.

Pluspunten
 • binnen 5 minuten een bunq business rekening openen
 • gratis een maand proberen
 • twee zakelijke pakketten, waarvan een supergroen is
 • met bunq Business SuperGreen plant de bank een boom voor elke €100 die je uitgeeft met je pas
 • zakelijk pakket vanaf €9,99 per maand
 • open tot 25 bankrekeningen met elk een eigen IBAN binnen je pakket
 • boekhoudkoppeling met je boekhoudsoftware
 • 3 gratis bankpassen met de keuze uit een Maestro, Debit Mastercard of Travel Card
 • krachtige en toegankelijke API voor softwarekoppelingen
 • rente op al je bankrekeningen
 • facturen scannen om ze te betalen
 • uitgebreide en gebruiksvriendelijke app
Minpunten
 • slechts twee zakelijke pakketten
 • het goedkoopste pakket is €9,99 per maand
 • extra kosten voor het delen van een rekening
 • extra bankpassen kosten extra geld (ook per maand)
 • een vervangende Metal Card is erg duur (€129,-)
 • het inscannen van facturen kost extra
 • vaste kosten voor transacties
 • geen telefonisch bereikbare klantenservice
foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Beoordeling bunq Business

Ga naar bunq Business
© BankNu.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies